Свет

АМЕРИКАНЦИ СУ ИЗДАЛИ УПОЗОРЕЊЕ ДА СЕ СПРЕМА МАСАКР!

Фото: Јутјуб

Власти Уједињених Арапских Емирата позвале су грађане на смиреност и истакле како не треба да слушају лажне вести.

Становници Абу Дабија, у Уједињеним Арапским Емиратима, синоћ су преживели паклену ноћ због експлозије у једној од зграда у срцу града, а посебну забринутост изазвало је упозорење америчке амбасаде у тој богатој арапској земљи да се спремају терористички напади.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Људи су непосредно након удара почели у паници да истрчавају из „погођеног“ објекта, али и из околних зграда, страхујући да је њихов град био на мети терористичке организације Хута.

Међутим, убрзо се сазнало да је експлозију изазвала гасна боца, што је затим изазвало пожар.

Део међународних медија је пренео да је било више експлозија, док је на Твитеру кружио видео који су корисници приписали инциденту, на ком се види тренутак експлозије и избијања ватре на згради, те возила полиције на улици.

Инцидент је изазвао страх од могућег напада јеменских побуњеника Хутија, одговорних у јануару за напад дроном на нафтна постројења у главном граду УАЕ, који је резултирао с троје смртних случајева.

Последњих недеља Емирати су спречили и друге ракетне нападе усмерене на ту земљу.

Власти су нагласиле да се све дежурне екипе баве ситуацијом и да су „позвали јавност да прати вести службених власти Уједињених Арапских Емирата и избјегава ширење гласина и лажних информација“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс