Издвајамо Православље

АПЕЛ ЗА ПОМОЋ МАНАСТИРУ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ КОЈИ ЋЕ ВАС РАСПЛАКАТИ: Сузне очи оца Серафима, сад ми њему требамо помоћи (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Србију и велики број верника пре неколико дана потресла је ужасна вест о пожару у Манастиру Свете Тројице код Љубовије.

Како сазнајемо пожар је избио у конаку када је напукао оџак, с обзиром да је конструкција крова од чамовине, ватра се муњевито проширила, те је конак који је годинама уз много муке и труда готово потпуно изгорео.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Штета је огромна, многобројни апели за помоћ се шире а један статус на Фејсбуку ће вас расплакати. Игуман манастира Свете Тројице отац Серафим је надалеко познат као изузетан духовник, који је многима помогао а сада је наша помоћ потребна њему.

Фото: Фејсбук принтскрин

Епархија шабачка је објавила и званичан апел за помоћ у обнови конака, а на дну текста се налазе бројеви рачуна за све људе добре воље.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског и администратора Епархије шабачке Г. Г. Фотија, обраћамо вам се са молбом за помоћ при обнови манастира Бјеле воде. Најсрдачније молимо све људе који имају вољу, жељу и могућност, а сходно жељи и осећају помогну обнову ове светиње, која је за кратко време постало место окупљања многих који траже свој пут ка Господу.

Верујемо да је све што се догађа Божије давање и да Његове путеве не можемо увек испитати, али исто тако верујемо да ће се, као и до сада „Бог кроз своје љубљене делати“, те да ће се ова светиња обновити и засијати новим сјајем и бити обиталиште „Славе Божије“.

Уздајући се у Господа, а ослањајући се на Јеванђељске речи да треба „једни другима бремена да носимо“, надамо се да ће искра Христове љубави бити запаљена у срцима нашим, те да ћемо дати део себе и поново изградити оно што „ни рђа, ни мољац не могу уништити“ и да ћемо и ми себе узидати у Јеванђељску кућу сазидану на темељу који је Христос Господ.

Динарска средства уплатити на рачун

СПЦ Епархија шабачка

Број 325-9500600032738-97

Са назнаком за обнову Манастира у Бијелим Водама

Девизна средства упатити на наведене рачуне према датим инструкцијама

Извор: Србија јавља/Епархија шабачка