Спорт

Аустралија укида забрану Ђоковићу!

Најновији коментари на интервју Новак Ђоковића са „Би-би-сијем“ стижу из Аустралије!

Новак Ђоковић депортован је пре тачно месец дана из Аустралије! Најбољем српском тенисеру је тог 16. јануара кренула и да тече забрана уласка од три године у поменуту земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Алекс Хоук, аустралијски министар за имиграције, у оквиру свог дискреционог права одлучио је да депортује Новака Ђоковића из Аустралије због могућности да би његово присуство изазвало „аниваксерске сентименте“.

Према аустралијском закону, свако ко је протеран из земље на три године након негативне одлуке према члану 133Ц(3), може да поднесе захтев за изузеће под „убедљивим“ или „саосећајним“ околностима.

Алекс Хоук сада је отворио могућност да би Аустралија могла да укине трогодишњу забрану уласка у земљу.

– Будућност господина Ђоковића је његова, да он одлучи о томе како ће се понашати и шта ће радити на међународном нивоу. Аустралијска влада нема даљу улогу у ономе што он одлучи да уради – почео је Хоук, а пренели су аустралијски медији.

Из његових изјава може се закључити да би следећи министар за имиграциона питања, а избори у Аустралији су већ кроз два месеца, могао да донесе другачију одлуку и омогући наступ Новаку на Аустралијан опену следеће године.

– То значи да будући доносилац одлука позив упућује када прими пријаву. Важан принцип закона је да не обавезује будућег доносиоца одлука. Ми смо назначили да ћемо то размотрити на исти начин на који бисмо размотрили све друге. Веома смо отворени за разматрање – рекао је Хоук.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс