Издвајамо Русија СРБИЈА ЈАВЉА

БИЛД ОБЈАВИО „ПЛАН“: Немачка верзија руске инвазије на Украјину

Немачки таблоид „Билд“ објавио је извештај неименоване обавештајне службе о наводном „плану“ Русије да прикључи Украјину Савезној Држави Русије и Белорусије.

Наиме, лист тврди да Русија наводно планира „инвазију“ у фебруару или марту и у случају успешне војне фазе следећи корак је формирање „марионетске проруске владе“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Планови“ Москве наводно укључују опсаду градова, бирање нове „лојалне“ Раде, па чак и специјалне логоре за оне који пружају отпор, а спискови таквих се наводно већ припремају.

„Билд“ пише да је крајњи циљ Москве – формирање Савезне Државе коју ће чинити Русија, Белорусија и Украјина.
Немачки таблоид је објавио и коментар руске амбасаде у Немачкој која је истакла да је чланак „чудна мешавина спекулација и гласина“ које дипломате у принципу не коментаришу.

Такође су подсетили да је Москва више пута одбацивала оптужбе Запада и Украјине за „агресивне акције“ и истицала да не намерава никога да напада.

Чланак у „Билду“ се појавио након лажне вести агенције „Блумберг“ која је ноћас објавила да је Русија покренула инвазију на Украјину, а потом признала грешку и повукла спорни наслов.

Подсетимо, Запад, укључујући медије, месецима оптужује Русију да намерава да изврши инвазију на Русију. Иако је у Москви то небројено пута демантовано, многи медији и даље инсистирају на томе, објављујући, између осталог, спекулацији о томе када би наводна инвазија требало да почне и како.

 

Извор: rs.sputniknews.com