Регион

ЦЕО БАЛКАН БРУЈИ О ОВОМ СЛУЧАЈУ: Докторка тражила 250 евра за царски рез, а онда је муж урадио ово

УДРУЖЕЊЕ Бјеби Степс из Сарајева поделило је причу породиље из БиХ која је имала, како су навели, поприлично неугодно искуство.

Докторка која је радила у смени у породилишту је затражила да јој се плати 250 евра (500 КМ) да би трудницу породила царским резом иако је она већ била у критичном стању, преноси Српскаинфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Супруг је у том тренутку видно узнемирен ову докторку дословно окачио о чивилук.

Из Удружења су нагласили да је ова прича морала бити испричана првенствено због храбрости и стрпљења ове храбре жене, а онда и како би се јавности скренула пажња на све чешћу корупцију у друштву.

– Након година борбе са стерилитетом коначно смо упели у нашој намери да постанемо родитељи. Трудноћа је прошла супер и једва смо чекали да порођај крене. Одлучили смо да супруг буде са мном на пород и чинило се да ће све бити савршено. Након пријема и почетка контракција ја сам се почела отварати али порођај није текао у очекиваном правцу – овако своје искуство започиње мајка која је рађала у једном од највећих породилишта у БиХ.

– Даље су пролазили сати и сати мени и супругу се нико није обраћао, а након више ни сами не знамо колико времена, дошла је докторка и рекла да ће пород ипак бити на царски рез. Ја сам била прикључена на дрип, константно сам имала контракције али се ништа није дешавало, чекали смо, а ни сами нисмо знали шта јер се нама ни мени ни супругу нико није обраћао. Након поново неколико сати дошла је докторка и рекла да ја морам на царски рез, али да шеф смене, старија докторка се пита све и да она неће да ме одведе на царски док јој се не плати 500 КМ – испричала је она.

Оно што се даље догађало је тренутак у којем супруг уместо коверте докторку која је одбијала да уради царски рез, иако је касније ће се испоставити био угрожен живот и мајке и детета, ту исту докторку са мантилом дословно окачио на чивилук. То је био тренутак, наводе, који памти цело породилиште које је било у смени тог дана.

Тим чином се заборавило на коверте и кренуло је спасавање мајке и бебе, а до данас су то трауме и случај који није заборавила ниједна страна

– Можемо ли замислити шта би се догодило да супруг није дошао на порођај? – питали су из Удружења.

Целу причу погледајте у видео исповести мајке које је храбро стала пред камере и својим примером показала како се борити против неправде иако у том тренутку није имала никаве шасне да победи.

Пројект је спроведен кроз “Подршка грађанима у борби против корупције“, а којег је финансирала Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), преноси Н1.

Извор: Нпортал