Спорт

ЂОКОВИЋ ШОКИРАО СВЕТ! Жртвоваћу све трофеје ако будем приморан на вакцину!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да радије пропустио будуће трофеје него да буде приморан да добије вакцину против корона вируса

Новак Ђоковћ је ексклузивно за ББЦ поручио да не треба да се повезује са антиваксерским покретом те да подржава право појединца на избор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање да ли би жртвовао учешћа на гренд слемовима као што су Вимблдон и Ронал Гарос, Новак је рекао:

– Да, то је цена коју сам спреман да платим! – казао је за ББЦ Новак Ђоковић кога су Аустралијанци депортовали јер није промио вакцину па су сматрали да представља опасност.

Новак је добио медицинско изузеће за учешће на Аустралијан опену али му је министар за имиграције у Аустралији Алекс Хок узео визу, а потом га депортвао јер је сматрао да први тенисер света негативно може да утиче на Аустралијанце јер није примио вакцину против короне.

Никада нисам био против вакцинације – рекао је Новак и додао:

– Пимио сам их као дете, али сам увек подржавао слободу избора шта стављате у своје тело. Принципи доношења одлука о мом телу су важнији од било које титуле или било чега другог. Покушавам да будем у складу са својим телом колико је год то могуће – поручио је Ђоковић, али је и даље отвореног ума што се тиче вакцине.

– И даље разматрам могућност вакцинације зато што сви заједно покушавамо да пронађемо решење за корона вирус. Никада нисам био против вакцинације, разумем шта се дешава и надам се да ћемо победити вирус.

Новак је потом отворено причао о свему што се десило у Аустралији.

– Тужан сам и разочаран начином на који се све завршило за мене у Аустралији. Није било лако.

Захтев за медицинско изузеће поднет је анонимно, а прихватила су га два независна аустралијска већа. Али, постојала је посебна путна декларација, која је укључивала грешку.

– Апсолутно, грешка у визној декларацији није намерно направљена. То су прихватили и потврдили Савезни суд и сам министар у Министарству за имиграцију Аустралије. Оно што људи не знају је да нисам депортован из Аустралије на основу тога што нисам вакцинисан, или сам прекршио нека правила или што сам направио грешку у својој визној декларацији. Све је то заправо одобрено и потврђено од стране Савезног суда Аустралије и министра за имиграцију. Разлог зашто сам депортован из Аустралије је тај што је министар за имиграцију искористио своје дискреционо право да ми поништи визу на основу своје перцепције да бих могао да створим неки анти-вакс осећај у земљи или граду, са чиме се потпуно не слажем – јасан је први тенисер света.

Ђоковић је био заражен короном средином децембра, многи су рекли да се десило баш на време како би добио изузеће.

– Разумем да је много критика и разумем да људи смишљају различите теорије о томе. Али, нико није срећан када добије ковид. Милиони људи имају проблема због ковида. Зато сам то схватио врло озбиљно, не волим када неко каже да сам то искористио у своју корист како бих добио позитиван ПЦР тест и отишао у Аустралију – рекао је Ђоковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс