Србија

ДОКТОРА ИЗРЕШЕТАО ВЛАСНИК ОДУЗЕТОГ СТАНА: Уролог купио стан на лицитацији, убијен пред женом! Сличност са злочином из Рушња!

Убиство Живка Ђаковића (76) у Рушњу, за које је осумњичен Живојин Н. (72) који је пре шест година купио кућу жртве на лицитацији, подсетило је многе на на злочин из 2014. године у коме је убијен новопазарски уролог Сафет Скендери. Подсетимо, Скендери је био жртва човека чији је стан купио на лицитацији.

Ђаковића је у Рушњу, у изгубљеној кући, наводно убио купац његове вишеспратнице, док је Скендери страдао од руке Омера Хусовића, старог власника стана који је купио у стамбеном комплексу Луг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Омер Хусовић ухапшен је под сумњом да је са шест хитаца убио уролога Сафета Скендерија (45), председника Лекарске коморе у Новом Пазару. Скендери је, наводно, усмрћен јер је на лицитацији купио стан, који је некада припадао осумњиченом Хусовићу.Злочин се догодио наочиглед Скендеријеве супруге Суаде, гинеколога у новопазарској општој болници, у стамбеном комплексу „Луг“, испред стана који је породица Скендери купила пре две године, а у који се још није била уселила, писао је Курир 2014. године после злочина.

Хусовић је побегао након злочина, али је брзо идентификован и ухапшен.

– Доктор Скендери је још пре две године на судској лицитацији купио стан породице Хусовић, који је због дуга био под хипотеком и који је суд истурио на продају. Платио га је више од 40.000 евра, али се није одмах уселио. Доктор није, што се испоставило као кобна грешка, тражио да га суд и полиција уведу у посед, већ је Хусовићима, које је познавао јер му је отац убице био пацијент, дозволио да остану и иселе се кад пронађу неки смештај – рекао је извор Курира из истраге.

Међутим, Хусовићи су стално одлагали исељење.

– Доктор Скендери је све то време са породицом живео код таште, а потом и као подстанар. Због тога је прексиноћ, заједно са супругом, свратио да се распита када би могао да се усели. Међутим, Хусовић је затражио судски налог, настала је краћа расправа, а потом је убица потегао пиштољ и у доктора испалио шест метака – објаснио је наш извор.

Изрешетани доктор брзо је пребачен на хируршко одељење Здравственог центра у Новом Пазару, али колеге нису успеле да му спасу живот.

Хусовић је, према последњим информацијама, осуђен на 30 година затвора.

Извор: Курир.рс