Свет

ДОНЕТА ОДЛУКА: Укида се плата невакцинисанима и то није све

Нови генерални директор јавног сервиса Аустрије ОРФ Роланд Вајсман упозорио је невакцинисане запослене да ће остати без плате, као и да им прети и губитак радног места.

Интерном поруком свим запосленима ОРФ он је најавио промену правила ванредног рада телевизије услед таласа омикрон соја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вајсман очекује велики број инфицираних, због чега жели смањење контаката и пре свега рад од куће.

Сви до сада некавцинисани у ОРФ-у он је позвао да се вакцинишу, у складу обавезне вакцинације која ће се примењивати у Аустрији.

Они који се не буду вакцинисали, и нису прележали ковид19, као и не буду имали важећи негативан тест до даљњег, због безбедности других, мораће да остану код куће.

Међутим, он указује невакцинисани од 15.фебруара више неће добијати плату.

– Сви запослени ОРФ-а, који буду на раду од куће, а због природе посла не могу обављати свој посао, последњи пут биће плаћени до 14.фебруара, написао је он.

Невакцинисани добијаће даље плату само ако спадају у изузетке у складу са Законом о обавезној вакцинацији, а то значи да морају имати потврду лекара да не могу бити вакцинисани из медицинских разлога.

Ко не буде имао такву потврду, и не жели да се вакцинише, чак ће моћи да добије и отказ.

Вајсман је наложио свим дирекцијама и покрајинским директорима да обаве разговор са невакцинисанима у компанији „о модалитетима запослења после 15.фебруара“.

Извор: Танјуг