Спорт

ДРАМА РУСКОГ ЧУДА ОД КЛИЗАЧИЦЕ: Камили (15) позлило после наступа, хитно је одвезена

Камила Валијева, млада руска клизачица, није се осетила добро након кратког програма у појединачној конкуренцији на Зимским олимпијским играма, где је, ипак, наступила иако су јој данима претили дисквалификацијом.

Валијева се појавила на такмичењу након што је утврђено да је 25. децембра добила позитиван налаз на допинг тесту, пошто је у њеном организму пронађен забрањени лек.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након што је програм завршила ка првопласирана одмах је морала да напусти дворану, а раније је објављено да је само прошла поред медијских тимова који су чекали изјаву.

Објашњено је и због чега.

„Камила се није осећала добро. Морали смо да је одведемо у смештај што смо пре могли да би се она одморила“, наведено је из руског тима, а пренео је „Спутњик“.

Ирина Роднина, трострука олимпијска шампионка, говорила је бираним речима о наступу Камиле, али и Ане Шчербакове која је била друга, те Александра Трусова, која је била четврта.

„Показале сте снагу воље! Камила такође! Паметна је, показала је себе у најбољем светлу пред свима, упркос стресу и притиску! Некада ни одрасла особа не може да се избори са тиме, али је она са 15 година успела“, наводи Роднина.

Извор: Нова