Свет

ЕВРОПА У ПАНИЦИ! Марин Ле Пен све ближе победи – ОБЕЋАЛА ДА ЋЕ ФРАНЦУСКА ИЗАЋИ ИЗ НАТО ПАКТА

КАНДИДАТКИЊА за председницу Француске Марин ле Пен изјавила је да ће, у случају да победи на предстојећим изборима, донети одлуку да Француска изађе из НАТО-а.

– Ми морамо да слободно заступамо сопствене интересе, да изађемо из логике војних блокова. Због тога ћемо иступити из НАТО-а како нас више не би увлачили у туђе конфликте – рекла је она у обраћању пред својим присталицама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је такође рекла и да ће, у случају победе на изборима, предложити да се постојећа Европска унија замени на Европску алијансу нација.

– У свету који стално смишља нове хладне ратове Француска треба да се постави тако да сви чују њен снажан и независтан глас, између осталог, кроз своје дипломатско место у Савету безбедности. Реформисаћемо ЕУ, заменићемо је Европском алијансом нација – додала је.

На скупу су приказани и видео снимци са обраћањима политичара из других земаља, између осталог из Аустрије, Холандије, Италије и Португалије, који подржавају кандидатуру Ле Пенове. Медији подсећају да је њену кандидатуру подржао и мађарски премијер Виктор Орбан.

 

 

Извор: Новости.рс