Свет

ГРАНАТИРАЊЕ ОБДАНИШТА ВЕЛИКА ПРОВОКАЦИЈА! Хитно се огласио председник!

Украјински председник Володимир Зеленски саопштио је да су проруске снаге у Донбасу ракетирале једно обданиште и да то представља „велику провокацију“.

-Важно је да дипломате и ОЕБС наставе посматрачке активности као додатна (средства) одвраћања. Потребан нам је ефективан механизам за бележење свих кршења прекида ватре, навео је Зеленски на Твитеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Проруске снаге су оптужиле украјинске владине снаге да су четири пута у протекла 24 часа отвориле ватру на њихову територију, док је Украјина оптужила побуњенике да су испалили гранате, од којих су неке наводно погодиле зграду обданишта.

Самопроглашена Луганска Народна Република (ЛНР) је саопштила да су украјинске снаге употребиле минобацаче, гранате и пуцале из митраљеза у четири одвојена инцидента.

-Оружане снаге Украјине грубо су прекршиле режим прекида ватре, користећи тешко наоружање, које би, према споразумима из Минска, требало да буде повучено, наводи се у саопштењу снага ЛНР-а.

Након тога се огласила украјинска војска, која је саопштила да су проруске снаге гранатирале село Станица Луганск, и да је као последица употребе тешког артиљеријског наоружања погођена зграда обданишста.

-Према прелиминарним подацима, двоје лица је доживело шок услед експлозије граната, саопштиле су украјинске снаге.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Мондо