Свет

ХАОС НА ЛЕТУ ЗА ВАШИНГТОН: Путник покушао да отвори врата авиона, реаговао и ФБИ (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Авион компаније „Американ Ерлајнс“ је преусмерен на Међународни аеродром Канзас Сити у Мисурију протеклог викенда због једног путника.

Авион је летео из Лос Анђелеса према Вашингтону, али је преусмерен у Канзас Сити због путника који је правио проблеме. Реч је о 50-годишњем мушкарцу који је оптужен за напад и застрашивање стјуардесе, као и за ометање посаде авиона у обављању дужности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путник је посади рекао да људи покушавају да га повреде и да су га пратили када је ушао у авион. Додао је да је чуо путем телефона како „особе повређују његову породицу“. Када је упитан како те особе изгледају, он је показао на особу која је седела поред њега те је рекао да још једна особа има нож.

Стјуардеса је узела мобилни телефон од мушкарца те је установила да је покушао да позове полицију, али позив није успео.

Неколико минута након што је сео на своје место, тражио је од посаде чашу воде, а потом је дошао до кокпита и „рекао посади да не лети и да га посада авиона лаже“.

Потом је сјуардеса искористила колица како би направила дистанцу између себе и проблематичног путника. Он је са колица узео пластични прибор за јело те га је ставио у рукав држећи га као бодеж.

Узео је и малу флашу шампањца и покушао да је разбије и да гура колица према једној од стјуардеса, а потом је покушао да отвори врата авиона. Стјуардеса је узела лонац за кафу и ударила путника два пута у главу, а онда су пришли други путници и помогли стјуардесама да га савладају.

Један од путника је био полицајац који је одмакао проблематичног путника од врата, други га је ударио песницом, док га је трећи оборио на тло. Након што је авион слетео, полиција и ФБИ су ушли у авион и ухапсили мушкарца.

Извор: Нова