Регион

Хитан састанак у Влади – министри на удару полиције

Загреб — Осим министра грађевинарства, просторног уређења и државне имовине Дарка Хорвата, на мети истражитеља јутрос су се нашла још тројица функционера.

То су министар рада Јосип Аладровиц, потпредседник владе Борис Милошевиц и бивши министар Томислав Толушић, преноси Хина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јутарњи лист наводи да су на удару полиције и Ускока чак цетворица министара, од којих тројица садашњих, један државни секретар и директорка управе у једном министарству, због сумњи да су тражили запошљавање преко везе и због доделе државне помоћи. Такође, према сазнањима Јутарњег листа, на листи осумњичених је наводно и бивши министар пољопривреде Томислав Толушић.

Полиција и Државно тужилаштво још се нису огласили о овом случају.

Портал Телеграм раније је објавио да се Хорват повезује са злоупотребом положаја и овлашћења.

Извори Телеграма су рекли да истражитељи проверавају Хорватову улогу у злоупотребама за које је осумњицена његова некадашња помоћница Ана Мандац.

Њу Ускок сумњичи да је, на молбу Јосипе Римац, сређивала предузетницима помоћ од Министарства привреде у време док га је водио Хорват, наводи портал.

Како је пренео Индекс, ваводно се у влади одржава хитан састанак на којем је и Аладровић.

Осим Хорвата, на мети полиције нашла су се још два министра и један бивши министар.

Иако нико из званичних институција које спроводе истрагу о акцији није желео ништа да каже, како незванично сазнајемо, полиција и Ускок сумњиче, уз министра за просторно уређење, грађевинарство и државну имовину Дарка Хорвата, и министра пензија, породице и социјалне политике Јосипа Аладровиц́а и потпредседника Владе, министра без портфеља Бориса Милошевиц́а.

На списку осумњичених су наводно и бивши министар пољопривреде Томислав Толушиц́, као и државни секретар из Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније и директор Дирекције у једном министарству.

 

 

 

 

 

 

Извор: INDEX.HR