Русија

Хитно! РУСКА ФЛОТА КРЕНУЛА У АКЦИЈУ: Велики маневри Тихоокеанске флоте, чак 20 бродова крстари океаном

ДВАДЕСЕТАК борбених и помоћних бродова Тихоокеанске флоте Русије започело је планиране поморске вежбе на полигонима за борбену припрему Јапанског и Охотског мора, саопштила је прес-служба флоте.

– У вежбама ће учествовати корвете „Гремјашчи“, „Совершени“, „Громки“ и „Херој Руске Федерације Алдар Циденжапов“, фрегата „Маршал Шапошњиков“, велики противподморнички брод „Адмирал Пантелејев“ и контролни брод „Маршал Крилов“. Поред тога, епизодално ће бити укључени мали ракетни и мали противподморнички бродови, миноловци и ракетни чамци – наводи се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посаде бродова обавиће заједничке маневре, координацију са морнаричком авијацијом, као и противваздухопловну одбрану одреда.

У финалној фази војних вежби, бродови ће извести артиљеријску паљбу на поморске мете, као и ракетна гађања мета.

– Бродови ће у оквиру вежби обавити задатке осигуравања безбедности поморских комуникација и подручја економске активности на истоку Русије – додала је прес-служба.

У складу са планом припреме Оружаних снага Русије за 2022. годину, у јануару и фебруару се у свим зонама надлежности флота изводи серија морнаричких вежби. Главни циљ вежби је рад морнаричких и Ваздушно-космичких снага на заштити руских националних интереса на светском океану, као и супротстављање војним претњама Русије са поморских и океанских праваца.

 

 

 

Извор: Новости.рс