Свет

Хитно се огласила Влада – поручују грађанима да остану мирни

Најављено је да ће данас разговарати председници САД и Русије Џо Бајден и Владимир Путин, као и амерички државни секретар Ентони Блинкен и руски шеф дипломатије Сергеје Лавров.

Влада Украјине позвала је данас грађане да остану мирни и јединствени, истичући да су оружане снаге спремне да одбију сваки напад на земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сада је од кључне важности да останемо мирни и јединствени и да се избегну акције које подривају стабилност и изазивају панику – наведено је у саопштењу Министарства спољних послова, преноси Ројтерс.

Истиче се да оружане снаге Украјине непрекидно прате развој догађаја и да су спремне да одбију сваки покушај задирања у територијални интегритет и суверенитет Украјине.

Саопштење је издато у тренутку ескалација односа Русије и Запада због ситуације у Украјини. САД су јуче саопштиле да би до, како је наведено, „инвазије“ Русије на Украјину могло доћи у било ком тренутку.

Москва, са друге стране, негира да планира напад на Украјину и истиче да брани сопствене безбедносне интересе од НАТО-а. Најављено је да ће данас разговарати председници САД и Русије Џо Бајден и Владимир Путин, као и амерички државни секретар Ентони Блинкен и руски шеф дипломатије Сергеје Лавров.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг