Русија

Хитно се огласили Руси: УЗВРАТИЋЕМО ТАМО ГДЕ СТЕ НАЈОСЕТЉИВИЈИ!

Министарство спољних послова Русије објавило је саопштење као одговор на америчке санкције!

Тескт саопштења преносимо у целости:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пакет санкција које је најавила америчка администрација (већ 101. по реду) који погађају финансијски сектор проширењем списка особа против којих се уводе лична ограничења, у складу је са сталним покушајима Вашингтона да промени курс Русије.

Упркос очигледној узалудности напора који су годинама улагани да се омета развој наше економије, Сједињене Државе поново се рефлексно хватају за рестриктивне инструменте који су неефикасни и контрапродуктивни са становишта америчких интереса.

Русија је доказала да је, уз све трошкове санкција, у стању да минимизира штету. Штавише, притисак санкција није у стању да утиче на нашу одлучност да чврсто бранимо своје интересе.

Наводимо да у арсеналу америчке спољне политике, која је заточеник стереотипа униполарног света са лажним уверењем да САД и даље имају право и да могу да намећу своја правила светског поретка свакоме, нема остала средства осим уцена, застрашивања и претњи. Што се тиче светских сила, пре свега Русије и других кључних међународних играча, то не функционише. Нека „повике“ из САД прате њихови сателити и клијенти који су потпуно изгубили независност. И отворени смо за дипломатију засновану на принципима међусобног поштовања, равноправности и уважавања интереса једних других.

Не треба сумњати да ће санкције добити снажан одговор, не нужно симетричан, али одмерен и осетљив за америчку страну.“

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/риа.ру