Србија

Хитно се огласио Игор Јурић: „ОД ВОЗАЧА АУТОБУСА СМО ДОБИЛИ ИНФОРМАЦИЈУ ДА ЈЕ ВИЂЕН!“

Прошао је 41 дан од како се трага за Алексом Станковићем (21) из Крушевца. И овог пута, појавила се информација да је младић виђен у Београду. Како је објаснио Игор Јурић, један возач градског превоза јавио се са наводима да је видео младића који одговори Алексином опису.

– Моја колегиница којиа води регистар несталих лица је у контакру са мајком Алексе. Ми смо имали неколико информација да је Алекса виђен у Београду. Од возача аутобуса на линији 70 добили смо један врло конкретан опис да је он виђен – рекао је Јурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је упутио апел свима да се јаве уколико виде Алексу.

– Понављам сваки пут да апелујем на њега уколико види ову емисију да се јави мајци. Његова мајка је на измаку снаге и изузетно тешко подноси ове дане без њега. Да без обзира који је његов разлог, ако је заиста отишао својом вољом да бар информише мајку да је добро и да је здрав, то је најбитније. А ако није, да се ми још више потрудимо и да га пронађемо.

Још једном апелујем на то да погледате фотографију Алексе Станковића на сајту Регистра несталих лица србије. Ако имате било какву информацију у вези са његовим нестанком, молим вас помозите или информиишите или нас или МУП да би се овај дечак пронашао.

Чини ми се да је мало запостављен у односу на неке случајеве, а то не смемо да дозволимо. Мислим да свако нестало лице мора да има исту шансу да се пронађе – додао је Јурић.

Подсећамо да су се и раније јављали људи који су наводно виђали Алексу у Београду.

Након што се огласио човек који тврди да га је видео у Гроцкој и да је сигуран да је то баш овај дечак, породици се с истом информацијом јавила и једна жена.

– Рекла је да га је видела у продавници у Гроцкој. Нешто је куповао и потом је, како тврди та жена, отишао на аутобуску станицу и ту чекао превоз. Полиција тек треба да нам јави да ли су ишли тамо и шта су установили – рекла је тада Алексина мајка Оливера за Телеграф.рс.

Како је навела, и возач камиона који ради у Италији и који тврди да је баш Алексу видео у Гроцкој, био је спреман је да сарађује са полицијом.

– Не знам шта да мислим. Свесна сам да је Алекса могао и да промени изглед до сад. Имао је дужу косу и браду пре него што је нестао. Могао је да се ошиша, да се пресвуче, можда га је сада теже и препознати.

Мајка сваки дан очекује његов позив
Не прође ни дан да мајка Оливера на бројчанику не укуца број његовог телефона и не назове га, али увек исти одговор – „особа коју сте позвали је искључила мобилни телефон или је привремено недоступна“.

Осим што га зове, пише му и поруке. Тргне се на сваки позив са непознатог броја, мисли он је. Исто је и кад јој неко покуца на врата, иако јој ретко ко долази. Једно је добро, не губи наду да је жив, да је добро. Једино јој је то остало, с обзиром да нема никакав траг – ни до доброг, а ни до оне лоше стране приче.

Алекса је нестао 28. децембра. Са собом је понео све дипломе, сведочанства, сва документа, због чега мајка мисли да је отишао негде у иностранство, да му је неко понудио посао јер је одличан познавалац компјутера.

Оставио јој је и поруку на компјутеру да иде у иностранство да ради, да му та фирма за коју је радио нуди посао, смештај визу, да му је све обезбеђено.

За Алексом је расписана потерница.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс/Srbijdanas.com