Регион

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО МУП: Стравичне дојаве о несталом Матеју

Фото: Фејсбук принтскрин

Потрага за Матејем Перишем, који је у Београду нестао у ноћи између 30. и 31. децембра не јењава. Поред полиције, у потрази учествују и грађани, који су и на друштвеним мрежама направили групе посвећене потрази.

Милош Станимировић из одељења за потраге МУП-а Србије наводи да на дневном нивоу добију око десетак пријава или дојава да је Матеј Периш негде виђен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Апсолутно смо дужни да одреагујемо на сваку пријаву. Ми сваку дојаву проверимо. Значи, уколико се јави да је Матеј виђен на одређеној локацији, ми извршимо теренску проверу, обави се разговор са више лица, али до сада ми нисмо дошли ни до каквих нових сазнања на такве дојаве – објашњава Станимировић.

Додаје да се за Матејем трага од дана када је поднета пријава о његовом нестанку.

– Од дана када је поднета пријава о нестанку хрватског држављанина Матеја Периша трага се за њим. Утврђена је траса кретања, како самог Матеја, тако и друштва са којим је он дошао у Београд од загреба до Београда. Извршене су теренске провере апартмана у којима су они боравили, места која су посећивали и локала – наводи Станимировић.

Он каже и да се потрага за хрватским држављанином Матејем Перишом, који је нестао у Београду, у ноћи између 30. и 31. децембра интезивно наставља.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин навео је да српска полиција проверава све информације у вези са Перишем. А хрватски МУП је саопштио да ништа не указује да је нестанак Матеја повезан с насиљем.

Извор: РТС/srbijadanas.com