Русија

Хитно се огласио руски лидер! ПУТИН ЗАПАДУ САСУО ИСТИНУ У ЛИЦЕ: Немојте да заборавите шта сте урадили Србији!

ПРЕДСЕДНИК Руске федерације Владимир путин обратио се јавности у Русији пре почетка специјалне операције у Украјини, у којој је навео разлоге за интервенцију. Између осталог, поменуо је и НАТО агресију на СРЈ, која је изведена без одобреља СБ УН.

У свом посебном обраћању грађанима Русије, Путин је о бомбардовању рекао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Прво су без икаквог одобрења Савета безбедности УН спровели крваву војну операцију против Београда. Користили су авијацију, ракете директно у центру Европе. Неколико недеља трајало је непрекидно бомбардовање мирних градова, виталне инфраструктуре. Морамо подсетити на те чињенице, иако поједине западне колеге не воле да се сећају тих догађаја, а кад ми говоримо о томе не позивају се на норме међународног права него на околности које тумаче како они налазе за сходно, рекао је председник Русије.

Затим је дошао ред на Ирак, Либију, Сирију, што је довело до хуманитарне катастрофе и ужасна разарања, рекао је Путин.

– Нелегитимно коришћење војне силе против Либије, извртање свих одлука Савета безбедности Ун о либијском питању довело је до потпуног уништења државе, а уз то настало је огромно жариште међународног тероризма и до тога да је земља утонула у хуманитарну катастрофу.

Сличну судбину спремали су и за Сирију. Борбена дејства западне коалиције на територији те земље без сагласности сиријске владе и дозволе Савета безбедности УН није ништа друго до агресија, интервенција.

Ипак, посебно место у том низу заузима свакако инвазија на Ирак, такође без икаквих правних основа. Као изговор су искористили наводно поуздане информације којима располажу САД о томе да Ирак има оружје за масовно уништење. А затим се испоставило да у Ираку нема никаквог хемијског оружја. Невероватно, зачуђујуће, али чињеница остаје чињеница. Лагало се на највишем државном нивоу и с највише говорнице УН. Резултат су огромне жртве, разарања, невероватна ескалација тероризма, рекао је Путин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс