Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: У ове делове Србије стиже невреме

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) објавио је најновије упозорење на временске непогоде.

„Данас топло. Од средине дана постепено наоблачење, местимично са кишом и локалним пљусковима који ће понегде бити праћени и грмљавином. Ветар ће бити у скретању на северозападни и појачању на умерен, повремено и јак“, стоји у најави РХМЗ-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као што је и најављено у временској прогнози, у Србији данас средином дана и поподне наоблачење са кишом, најпре на северу и западу Србије, а брзо затим и у осталим крајевима. У ноћи ка уторку захлађење са кишом и суснежицом. Ветар слаб до умерен јужних праваца, а крајем дана на северу Србије умерен до појачан северни и северозападни ветар. Притисак испод нормале. Минимална температура од -1°Ц до 5°Ц, а максимална дневна од 9°Ц у Суботици до 18°Ц на југу Србије. Увече киша у већини крајева. Температура у 22х од 5°Ц до 9°Ц, пише Мондо.

Време наредних дана

У уторак хладније и променљиво облачно време уз развој облака који се премештају са севера и могућ условити пролазну кишу и суснежицу, а на планинама снег. Биће и сунчаних интервала. Ветар слаб умерен до појачан северни и северозападни. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура од -1°Ц до 4°Ц, а максимална дневна од 5°Ц до 9°Ц.

У среду хладно и променљиво облачно време уз пролазну кишу и суснежицу, а на планинама снег. Биће и сунчаних интервала. У четвртак суво и хладно, а у петак и за викенд топлије са сунчаним периодима по данашњој прогнози.

Извор: Мондо