Србија

Испливали нови детаљи из истраге! ЕВО ГДЕ СЕ САДА ТРАЖИ МАТЕЈ ПЕРИШ

Фото: Фејсбук принтскрин

На групама које су посвећене несталом младићу из Сплита често се појављују нове дојаве, попут тога да је особа која личи на несталог Периша виђена на одређеној локацији.

Матеј Периш, младић из Сплита, нестао је пре скоро два месеца, а МУП Србије још увек није саопштио ниједан конкретан траг који би могао да укаже на то шта се у ноћи између 30. и 31. децембра десило Сплићанину. Готово свакодневно пристижу информације о Матеју, локације на којима је наводно уочен, а помиње се да је виђен у Новом Саду, Минхену, па све до напуштених вагона у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На групама које су посвећене несталом младићу из Сплита често се појављују нове дојаве, попут тога да је особа која личи на несталог Периша виђена на одређеној локацији. Убрзо након тога, добровољци самостално проверавају овакве тврдње.

Последња у низу информација појавила се недавно, у којој се наводи да је Матеј виђен у напуштеним вагонима.

Грађани, који су ажурни на страници „Правда за Матеја Периша“, самостално су кренули у потрагу, како би проверили информације да је Матеј примећен код напуштених железничких вагона код Савске улице у Београду.

– На слици видите напуштене вагоне, ради се углавном о вагонима који су на ремонту и нема их пуно. Нажалост, особа која сличи Матеју није виђена тамо! Обавили смо детаљне разговоре са скретничарем који нас је упознао с паром (младић и девојка) који живе у једном вагону већ годину дана. Они знају апсолутно свако лице које тамо борави или преноћи. Сада су вагони празни, али навечер долазе преспавати бескуцници, углавном. Показали смо им слике Матеја (јер нису баш упућени у збивања), слику с осмехом и замолили да обрате пажњу на размак међу зубима, плаву косу и очи, те висину. Ако Матеј и јест случајно био тамо, можда је преспавао ноц, две и продужио даље. Али и скретничар и ово двоје младих људи сасвим сигурно би га приметили – објављено је на Фејсбук групи посвећеној потрази за Перишем.

Дојављено да је Периш виђен у Новом Саду

Ипак, то није једина локација на којој је наводно виђен нестали Сплићанин, за којим се трага непуна три месеца. Наиме, медији су недавно пренели како је дојављено да је Периш виђен у Новом Саду, као и да МУП проверава те тврдње. Ипак, МУП се није званично огласио о овом питању.

– Урађене су све додатне провере. Прегледани су подаци са надзорних камера, све је преконтролисано… Проверен је и цео систем пријава.Такође, и једна грађанка је пријавила да је наводно видела Матеја. МУП све проверава и наставља интезивно да ради на случају – пренели су медији.

Такође, недавно се огласио и пријатељ породице Периш Марко Маркановић, који је уједно и админ главних група које служе за потрагу несталог Матеја.

– Велики је проблем то што људи фотошопирају снимке и фотографије да би добили на публицитету, има много профила који се наводно баве истрагом, а заправо скрећу са ње – рекао је Марко.

Манекенка дојавила да је у Минхену

Манекенка родом из Загреба Лидија А. објавила је недавно на свом Инстаграм профилу како је више пута видела дечка који је „исти Матеј Периш“. Њена објава је подигла велику буру, а о дојави се огласио и сам отац несталог младића Ненад Периш.

– С полицијом сам био у контакту прекјуче када смо разменили информације у вези са најновијом информацијом из Немачке, тј. Минхена где је једна цура изјавила да га је видела у Минхену. Ја сам послао полицији поруку и она је мени одговорила наравно у вези личних докумената. Наиме, код мене се налази његова лична карта, а кући у Сплиту је пасош. Тако да, то је оно што је моје да кажем полицији и на крају крајева због тога сам ту. Досад је било пуно таквих информација које су се нажалост показале неистините. Не кажем да људи то раде због некаквих некоректних разлога, можда човек промисли, види и тако, на неки начин га то асоцира на целу ову ситуацију па може да погреши – рекао је раније Ненад Периш.

МУП не даје нове информације

Подсетимо, једине званичне информације о Матеју Перишу МУП је изнео објављујући реконструкцију кретања Матеја Периша у ноћи када је нестао. Такође, саопштили су да је истрага фокусирана на реку Саву, као и да је његов телефон лоциран у близини Великог Ратног острва.

Ипак, осим тога, јавности нису доступне детаљније информације. Прошло је скоро два месеца, а још увек нема назнака где би могао да буде нестали младић.

Прва могућност која је сервирана јавности је да је младић највероватније ушао у Саву и нажалост се утопио. Међутим, после толико времена, повећава се сумња у овај сценарио, јер чињеница је да се његово тело није појавило ни после месец и по дана. Иако то није у потпуности немогуће, свакако је мање вероватно, имајући у виду да утопљеници, без обзира на водостај, доба године или неке треће околности, после неколико дана или недеља испливавају, најчешће на Дунаву и то у висини Аде Хује или Панчевачког моста.

Подсетимо, за несталим Сплићанином се трага више од месец дана, након што је последњи пут виђен у уочи Нове године у клубу „Готик“. Младић је са друштвом дошао у Београд, како би се провео.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Нова/Srbijadanas.com