Свет

ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ! Није Путин послао у Сирију ТУ-22М3 и МИГ-31К због милитаната – У ПИТАЊУ ЈЕ НЕШТО МНОГО ОПАСНИЈЕ

Данас, 16. фебруара, није се догодило нешто што је требало да се деси. Наравно, упркос западној кампањи, Русија није направила никакву офанзиву на територији Украјине.

Међутим, десио се један значајан догађај. Руски министар одбране Сергеј Шојгу је јуче, 15. фебруара, надгледао вежбе Ратне морнарице Русије у источном делу Средоземног мора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши шеф израелске обавештајне службе Јаков Кедми изнео је мишљење о изненадној посети Шојгуа Сирији уместо „офанзиви“ на Украјину.

По мишљењу стручњака, надувавање кампање и застрашивање партнера је посао Запада, док руски министар одбране има своје важније задатке и планове које решава.

Конкретно, како је рекао Кедми, америчка Шеста флота у Средоземном мору представља много већу опасност за Русију од украјинске војске.

Зато су вежбе у Сирији уз употребу авиона дугог домета, бомбардера Ту-22М3 и ловаца МиГ-31К са хиперсоничним ракетама Кинжал данас постале приоритетан задатак за Сергеја Шојгуа.

Израелски стручњак је нагласио да је ово први пут да Русија изводи маневре са таквом обуком, што би требало да буде важан сигнал Западу да је Русија одлучила и неће ићи назад.

Тако се може приметити да је Владимир Путин још једном асиметрично одговорио на претње САД и НАТО, дајући геополитичком противнику храну за озбиљно размишљање.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs