Регион

„МАТЕЈ ЖИВИ НА ДРУГОМ СПРАТУ КУЋЕ И ДОБРО ЈЕ!“ Отац се поред нестанка сина бори и са овим проблемом

Његов отац Ненад тврди да му је једино битно да сазна истину, ма каква она била.

Млади Сплићанин Матеј Периш (27), нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра прошле године, када је изашао без јакне из београдског “Готика” и никада се није вратио у њега. Потрага за њим траје 22 дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његов отац Ненад у разговору за медије тврди да му је једино битно да сазна истину, ма каква она била.

– Последњих дана јављају ми се врачаре и видовњаци и говоре где ми се крије жив. Једна ми је само рекла да “потражим сина у кући на два спрата која се налази код канала Дунав-Тиса-Дунав”. Да Матеј “тамо живи на другом спрату и да је добро”. Други ми је чак предлагао да га тражим у неким високим зградама прекопута Готика – ја поново молим људе да се обрате за сваку информацију београдској полицији.

Последњих дана и на друштвеним мрежама појављују се информације везане за Матеја.

– Замолио бих људе да не стављају лажи јер после полиција мора да их демантује. Да се разумемо, ја не бежим од истине, ма каква год она била. Спреман сам на све само да сазнам где је мој Матеј. Свестан сам и да је много времена прошло, али ја као родитељ гајим наду да је мој син жив. Нек ми сви опросте, али ја сам родитељ и докле год постоји мала нада верујем у најбољи исход – каже Периш.

Већ 22 дана полиција у Београду, али и у градовима Смедерево, Панчево и Пожаревац је на ногама. Свака информација се понавља и ништа се не пушта случају.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да полиција проверава сваку дојаву која је везана за нестанак Сплићанина Матеје Периша.

– Ми дајемо све од себе да решимо овај случај и проверавамо сваку информацију која нам се дојави. И у овом случају имамо и добронамерне и злонамерне људе, који се јављају. Има и белих магова и црних магова, људи који причају да су видели Матејеву астралну пројекцију. Недавно су нам чак јавили да нестали младић купује хлеб на Врачару. Када смо проверили, схватили смо да је у питању комшија – рекао је министар унутрашњих послова приликом гостовања на телевизији.

Вулин је рекао да се упознао са оцем несталог младића и да му “исказује једно велико поштовање”.

– Ја морам да искажем једно велико људско поштовање оцу Матеја Периша, само ставите се у његову ситуацију. Да ли бисте имали толико разумевања као он. Било је покушаја да се ово представи као међунационални сукоб. То је заиста одвратно и говори о мржњи коју осећате према овом граду. Ово је безбедан град, овде вас нико никада неће напасти због националости – каже министар и наглашава да искључује сваку могућност вршења насиља над несталим Сплићанином.

Нестанак Матеје Периша 31. децембра прошле године пријавили су његови пријатељи.

– Звали су ме да ме питају шта да раде. Рекао сам им да пријаве нестанак. Рекли су ми да је Матеја наручио боцу вискија и да ју је платио. Од тог тренутка га нису видели , а мислили су да се “запричао са неким”. УПлашили су се када су видели његову окачену јакну – каже Периш.

Извор: srbijadanas.com