Регион

МАТЕЈЕВ ОТАЦ СЕ ОГЛАСИО: Ненад Периш добио дуго очекивани позив

Потрага за Сплићанином траје већ више од месец дана.

Матеј Периш (27) нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра када је напустио клуб „Готик“ и од тада траје потрага за њим.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његов отац Ненад Периш потврдио је да су га данас позвали из хрватске полиције и рекли му да ће у току дана доћи у Београд.

– Једино сто ме занима јесте истина о нестанку мога сина. Нисам обавештен о томе када ћу присуствовати састанку – каже Периш.

Подсетимо, Ненад Периш, отац несталог Сплићанина Матеја Периша (27), за медије осврнуо се на досадашњи ток потраге. Данас је, наиме, тачно месец дана од нестанка његовог сина

– Прошло је месец дана од како се Матеју губи траг. Нажалост, нема нових информација од оних које су већ више пута објављене. На главно питање, где се Матеј налази, немамо одговор – рекао је Периш.

Он је затим рекао да је задовољан радом српске полиције.

– Раде све што могу, концентрисани су на одређена сазнања која су произашла из видео снимака. С обзиром на квалитет и број камера, покушавају да реконструишу шта је могло да се догоди. Немам никакву замерку на њихов рад. Хрватски МУП је такође упућен, сарадња постоји, раде стручно свој посао – рекао је Периш.

Матејев отац је затим додао да је овај случај веома компликован и да зато постоји толико дезинформација и покушаји других да се укључе у реконструкцију догађаја.

– Молим их да се јаве МУП-у Србије или Хрватске, мислим да је то прави пут – наводи он.

Каже и како је у контакту с хрватском полицијом.

Ненад каже да је у сталном контакту са Матејевим друговима, док се са Мајом, Сплићанком која живи у Београду, није чуо.

– С пријатељима сам се чуо јуче, тешко им је свима. Неизвесност је грозна, све их мучи. Они су рекли оно што су знали – каже Периш.

Он каже да верује полицији и свима који су добронамерни. Ипак, у свему томе, како наводи, било је и информација које су биле намењене “стварању ријалити програма”.

– Ова ситуација је грозна и не бих желео икоме да пролази кроз ово – рекао је.

У Београду, каже, остаје док потрага траје.

– Сматрам да овде морам да будем, тако се осећам и немам где да идем. Време ће показати своје, за сада сам ту, дај Боже да буде што краће, да се реши – рекао је.

Извор: srbijadanas.com