Србија

„Могућ распад образовног система“: Део просветних радника Србије тражи хитан пријем код министра! Ево шта се дешава!

Унија синдиката просветних радника Србије затражила је данас хитан пријем код ресорног министра Бранка Ружића, због како су навели, све теже епидемиолошке ситуације и „могућег распада образовног система због разбољевања наставника“.

Просветари од Владе Србије и ресорног Министарства траже и да се у буџету планира веће издвајање за просвету, односно још 12 одсто повећања у ребалансу буџета за 2022, као и да се исплата личних примања у просветном систему изједначи са здравством.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Захтев је и да се исплати 35.000 динара за седам Светосавских награда од 2016. до 2022. године, те исплата 20.000 динара до краја марта запосленима у просветном систему, на, како наводе, име дуга.
Међу захтевима су и кориговање коефицијената ненаставном особљу са четвртим и петим степеном, те плаћање ангажовања и путних трошкова члановима у радним подгрупама.

Просветари од Министарства траже и хитан договор о исплати дуговања запосленима који су радили са ученицима по ИОП програмима, као и договор око исплате топлог оброка и регреса за све запослене.

Из Уније синдиката истичу да очекују званичне и конкретне преговоре.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com