Православље

МОЛИТВА ЈЕ ЛЕК: Фантастично научно откриће, ево шта се дешава КАД ИЗГОВОРИТЕ ОВЕ МОЋНЕ РЕЧИ

Фото: Pixabay.com

Сада је и медицина доказала да је молитва лек!

Од искона је верујућим људима позната сила молитве која се показала у свим животним приликама. У болестима и радостима, страдањима и торжествима. Међутим, управо због тог својства молитва је постала и предмет научних истраживања. Познато је да човек после молитве осећа мир и духовну снагу. Шта се, међутим, дешава на физичком нивоу, посебно са нашом крвљу?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истраживач, др Михаил Лазорик, доцент на катедри за факултетску терапију Ужгородског Националног универзитета и аутор чак 166 патената и 15 лиценци, а који је још из студентских дана бавио истраживањем белих крвних зрнаца, одлучио је да испита утицај молитве на људску крв. Током проучавања, које је трајало читавих 15 година, дошао је до изванредног научног открића.

“Одрастао сам у породици верника те снагу молитве никада нисам доводи у питање. Међутим, као научник, морао сам да је докажем у експериментима. Познато је да човек после молитве осећа мир и духовну снагу. Шта се, међутим, дешава на физичком нивоу, посебно са нашом крвљу? То је оно што сам желео да испитам” – каже научник.

Људи који су пристали да учествују у експерименту су били различитог пола, нивоа образовања, друштвеног положаја, професија. Боловали су од разних болести: артериосклерозе, хепатитиса Б, реуматизма… Претходно би др Михаил узео узорке капиларне и венске крви, и њих анализирао. Затим би онај чија је крв претходно анализирана добио да прочита молитве у трајању од 15-20 минута: “Оче наш”, “Символ вере”, “Царе небесни”, Псалам 50, тропар дана. По обављеној молитви поново би урадио анализу венске и капиларне крви и дефинисао квантитативне, морфолошке и функционалне карактеристике крвних ћелија. “Крв је на ћелијском нивоу постала другачија! Сећам се нашег првог пацијента који је патио од гнојне упале кука и остеомијелитиса након тешке несреће. Имао је и јаке болове у костима лица и то га је веома мучило. Када сам упоредио његову крвну слику пре и после молитве, утврдио сам је да је ниво једног од индикатора фагоцитозе 6 пута мањи него пре експеримента! Ово ме је уверило да смо на правом путу ” – рекао је др Михаил Лазорик.

Сви даљи експерименти показали су исто: после молитве ниво инфекције у организму се смањивао. Посебно када је реч о акутној фази болести, догађају се промене у свим показатељима, упални процеси се смирују и постепено нестају. У сваком експерименту очитавале су се значајне промене у вредностима појединих параметара крвних ћелија, што указује да је молитва кључни фактор који изазива промену броја, морфолошке и функционалне особине крвних ћелија, што се констатује и на статистичком нивоу. Ово је доказ да молитва заиста утиче на организам на ћелијском и субцелуларном нивоу.

“Молитва нису само речи. Она производи осцилације одређене фреквенције. Одавно је доказано да молитва мења структуру воде. На крају крајева, освећена богојављенска вода није мит већ научна чињеница. Човек је скоро 80% воде и молитва га мења на ћелијском нивоу чак и ако молитву чита у себи. А када је изговара гласно, чују се звучне вибрације које додатно делују на људско тело и изазивају промене у крвној слици, смањују упалу, имају лековито дејство”– објашњава др Михаил Лазорик.

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Prijatelj božiji/opanak/Ало.рс/М.Ж.