Србија

Морате знати! НОВА ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Стиже још новца за ову групу људи, ево када се очекује исплата

Држава је спремна да издвоји још око 102 милиона евра за младе

Претходна рунда исплате државне помоћи младима само што је готова, а најављена је нова. Председник Србије Александар Вучић је током јучерашњег гостовања у медијима најавио да је договорено да се младима исплати крајем маја, почетком јуна још 100 евра државне помоћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Малопре смо завршили састанак премијерка Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали и ја и могу да обрадујем људе. Видећете да то нема везе са изборима, а могли смо да то учинимо и пре избора. Ми ћемо крајем маја, почетком јуна младима од 16 до непуних 30 година дати још по 100 евра“, казао је председник Србије синоћ, преноси Танјуг.

Истакао је да је држава спремна да издвоји још око 102 милиона евра за младе.

Вучић је казао да држава брине о мајкама и очевима, од којих су многи умрли, али треба да се води брига и о младима.

-Ова исплата је начин да покажемо још бригу према њима, али и укажемо да морају да поштују процедуре када држава нешто даје. Ми тиме показујемо да у време короне, кризе за коју нисмо криви, како енергетске, тако и инфлаторне у целом свету, желимо да помогнемо људима, да подстакнемо додатну потрошњу, као што подстичемо додатне инвестиције и извоз, да бисмо економски раст подигли на виши ниво. То је суштина напретка и шта можемо да урадимо за људе, истакао је Вучић.

Пензионери

За пар дана , 10 фебруара, креће исплата државне помоћи пензионерима. Свих 1,7 милиона пензионера може да очекује да ће им лећи на рачуне тачно 20.000 динара, што је и највећа државна помоћ до сада.

Пензионери су претходне године у четири исплате добили укупно 110 евра, а сада стиже и додатних 170. Два су услова – један је да сте пензионер Републике Србије, а други је да је право на пензионисање остварено најкасније 31. јануара ове године. То што сте истовремено и страни пензионер не смета.

– Исплата помоћи корисницима који су право остварили закључно са 31. јануаром ове године а нису обухваћени исплатом од 10. фебруара, биће извршена једнократно, након успостављања исплате пензија – саопштили су из ПИО Фонда.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс