Србија

Најновија вест! КРСТИЋУ ОДРЕЂЕНО ЗАДРЖАВАЊЕ! Хитно се огласио МУП!

ВЛАСНИКУ фирме “Елита градња” Војкану Крстићу, који је ухапшен јутрос, одређено је задржавање до 48 сати.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су четири особе осумњичене да су лажним фактурама и записницима о услугама у вези са пословањем ПД „Елита градња“ оштетили буџет Србије за више од 10 милиона динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због постојања основа сумње да је учинио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица полиција је ухапсила В. К. (1983), одговорно лице ПД „Елита градња“, док се осумњичени Д. Т. (1956), Д. О. (1962) и Ж. П. (1961) терете за кривично дело злоупотреба службеног положаја, наводи се у саопштењу МУП-а.

Како се сумња, В. К. је током 2019. и 2021. године, користећи свој положај, а у намери да прибави противправну имовинску корист, на основу више уговора о пружању услуга које је у име и за рачун ПД „Елита градња“ д. о. о. закључио са појединим институцијама послове и сачињавао рачуне са лажним подацима о извршеним услугама одношења шута и смећа.

Такође, сумња се да је правио рачуне о наводно извршеним услугама уклањања реклама са јавних површина, на којима су били нетачни, увећани износи, које су оштећени плаћали.

На тај начин он је, како се сумња, прибавио противправну имовинску корист већу од 10 милиона динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужиоцу.

 

 

 

Извор: Танјуг