Русија

Најновија вест! РУСИ УНИШТИЛИ УКРАЈИНСКА ОКЛОПНА ВОЗИЛА: Убијена петорица диверзаната

РУСКА војска и граничари спречили су да диверзантска група са територије Украјине наруши државну границу, пише РИА Новости.

Том приликом убијена су петорица диверзаната који су покушали да уђу на територију Русије и уништена два оклопна возила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Јединице Јужног војног округа су заједно са граничним одредом ФСБ Русије спречиле диверзантско-извиђачку групу да наруши државну границу Русије са територије Украјине – рекли су представници Јужног војног округа.

Како су додали у ресору, током окршаја два војна возила Оружаних снага Украјине ушла су на територију Русије како би евакуисала диверзанте. Оба транспортера су погођена.

Погинуло је пет војника Оружаних снага Украјине, док међу Русима нема жртава.

Подсећамо, портпарол Народне милиције Доњецке Народне Републике Едуард Басурин данас је саопштио да су се два одреда украјинских диверзаната пробила на територију ДНР.

Он је додао да је једна група разнела складиште ракетне и артиљеријске муниције.

– Јутрос је почело масовно гранатирање села Коминтерново. У том тренутку су две диверзантске групе продрле дубоко на територију наше републике. Задатак једне групе је био да дигне у ваздух складишта ракетне и артиљеријске муниције, што је и извршено. Друга група је напредовала у правцу Новоазовског. У овом тренутку, службеници Министарства државне безбедности и Министарства унутрашњих послова, заједно са армијом, спроводе потрагу за како би пронашли и уништили ове две групе – рекао је Басурин.

Такође, Украјинци су гранатирали пункт граничне службе ФСБ у Ростовској области.

– 21. фебруара у 9.50 часова неидентификованим пројектилом испаљеним са територије Украјине потпуно је уништено место дежурства граничних патрола, које се налази на удаљености од око 150 метара од руско-украјинске границе – пише у саопштењу руске граничне службе.

Том приликом нико није повређен.

 

 

Извор: Новости.рс