Регион

НАСТАО ХАОС! Није прошао предлог Владе Црне Горе, полиција на улицама; Абазовић изашао пред новинаре

Чека се почекат седнице Скупштине Црне Горе. У међувремену је завршена седница Одбора за политички систем, правосуђе и управу.

Одбор је одлучивао о скраћењу мандата скупштине, што је предложила влада, а потом се очекује расправа о неповерењу актуелној извршној власти, што је покренула опозиција и коалиција Црно на бијело Дритана Абазовића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсећања ради, Кривокапић је у четвртак, после неуспешне седнице, казао да сигуран да од тада неће бити премијер Црне Горе.

14:53

Није прошао предлог

Одбијен дневни ред о скраћењу рада Скупштине.

14:45

Како се гласало на Одбору?

Чланови Одбора за политички систем, правосуђе и управу нису подржали одлуку о скраћењу мандата Скупштини.

Током гласања за усвајање предлога су били посланици ДФ-а и Демократа, док се посланици ДПС-а, Срђан Павићевић (ЦИВИС) били удржани. Посланице СНП-а и ПзП-а се нису изјашњавале.

О новој Влади прво са парламентарном већином

Абазовић је рекао да ће о новој влади разговарати прво са актуелном парламентарном већином.

„Циљ је да се што пре формира влада, ако је могуће. Најгора могућа ствар је ово што је тренутно. Или брзо нова влада, или избори“, рекао је он.

На питање новинара ко би могао да буде мандатар нове Владе, како би се звао Абазовић је рекао да би се „звао својим именом и презимено и био би мушког или женског пола“.

На питање албанских новинара да ли себе види као новог премијера, Абазовић је на албанском језику одговорио „јако је рано и неозбиљно говорити о томе“.

14:40

Абазовић се обратио новинарима

Он је рекао да очекује да се мандат актуелне Владе данас заврши.

„Морам рећи да сам са многим сегментима задовољан, али политичке прилике су такве да не можемо даље. Урадили смо први циљ прве демократске Владе, а то је да грађани виде да се промене овде могу десити“, рекао је он.

Како је рекао, ко губи, има право да се љути, што је поручио Кривокапићу.

14:22

Није прошао предлог Владе

Одбор за политички систем, правосуђе и управу није подржао предлог одлуке о скраћењу мандата Скупштине Црне Горе, који је поднела Влада Црне Горе. Очекује се да ускоро почне седница Скупштине о поверењу влади.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92