Спорт

Није добро! НОВАКОВА КАРИЈЕРА ВИСИ О КОНЦУ! Сви страхују за Ђоковића!

Најбољи тенисер на планети Новак Ђоковић прошао је кроз прави пакао у Аустралији, па је страх од могућих последица по Нолета оправдан.

О свему томе говорио је Колин Фернандо, маркетиншки стручњак, који сматра да став Новака Ђоковића о вакцинацији нема утицај на његове спонзоре, међутим, по каријеру има…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ђоковићев став према вакцинацији нема много везе са Лакостовим мајицама и одећом. Можемо да претпоставимо да ће штета осим негативног медијског извештавања бити сведена на минимум. „Ђоковић је заштитно лице тог бренда. Данил Медведев би био број један да је освојио Аустралијан опен, а нико не примећује да он носи Лакост. Ђоковић је важан за Лакост јер преко њега покушавају да споје своје спортско наслеђе – основао их је тенисер (Рене Лакост) – са модом. Лакост није спортски бренд као Адидас или Најки, а Ђоковић је помогао Лакосту да се опет повеже са спортом. Ако не наставе сарадњу са Ђоковићем, људи би могли опет брзо да их перципирају као само модни бренд- каже Фернандо.

Он наводи да не би било добро да се исто деси и пред Ролан Гарос.

– Краткорочно, медијски натписи имају утицај јер се јавља негативна перцепција при спомињању бренда. Ипак, то није трајало дуго. Аустралијан опен је на крају био диван турнир, позитивна прича, сјајан победник. Ипак, ако пред Ролан Гарос Ђоковић опет буде искључен, то би могло да створи трајну негативну перцепцију која би могла да се залепи и за Лакост.

Друштвене мреже стварају додатни проблем.

– Извесни обрасци предрасуда брже се шуре на друштвеним мрежама, брже се повезују стари и нови скандали. Са Ђоковићевим коментарима о вакцинацији, одмах су се спомињале и друге ствари из прошлости. На крају се те предрасуде учврсте и то би могао да буде проблем за Лакост. Када је и његов колега Александер Зверев критиковао то како се Ђоковић третира – да је то био лов на вештице – одмах су испливале предрасуде које људи имају према Звереву. Интернет никада не заборавља и ’одличан’ је у томе да направи везу између ствари које су само делом повезане- рекао је Фернандо.

Да ли ће се Ђоковић вакцинисати?

– Добро питање. Лично, мислим да ће попустити под притиском. Каријера му је у питању. Можда некако може да докаже да је био болестан, да има антитела и да сад не може да се вакцинише. За њега је излас јасна, транспарентна и кредибилна комуникација. Треба да остане аутентичан у свом саопштењу, да не излази из оквира свог бренда- каже Фернандо за „РНД“, а преноси „Спортклуб“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс