Спорт

НИЈЕ ДОБРО! Ужасна вест за Ђоковића! Ово нико није желео да чује!

Нове лоше вести стижу за Новака Ђоковића из Француске

Новаку Ђоковићу неће бити дозвољено да се такмичи на Ролан Гаросу уколико се не вакцинише.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Влада Француске је пооштрила ограничења због корона вируса, а уколико не промени правила, што није немогуће до маја, јер скоро сваке недеље мењају мишљење, први тенисер света неће моћи да брани трофеј освојен прошле сезоне..

Према новом правилнику, који ће ступити на снагу 15. фебруара, потврда о прележаном корона вирусу – која тренутно служи Ђоковићу да уђе у земљу и присуствује Отвореном првенству Француске – важиће до четири месеца, преносе француски медији.

Новак је био позитиван на корона вирус средином децембра. До 22. маја, када је званично планирано да се одржи Отворено првенство Француске, Ђоковићу ће истећи потврда о прележаном вирусу. У Паризу ће моћи да се такмичи, како тренутно ствари стоје, само ако одлучи да се вакцинише или поново буде позитиван на вирус у овом року.

Како је саопштило француско Министарство спорта, за Ђоковићев случај неће бити изузетака, јер се услов вакцинације односи на све грађане и путнике.

– Ово ће важити за све који су гледаоци или професионални спортисти, до даљњег. Што се Ролан Гароса тиче, то је у мају. Ситуација се може променити између сада и тада и надамо се да ће бити повољнија. Видећемо, али јасно је да нема изузетака – саопштили су из Министарства спорта.

Ђоковић се није такмичио на Аустралијан опену, јер су га депортовали пошто није вакцинисан, а први турнир на ком ће играти ове године је у Дубаију, заказан за 21. фебруар.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс