Србија

Нове информације! ТЕЛО БИ ВЕЋ ИСПЛИВАЛО ДА СЕ МАТЕЈ УДАВИО! Безбедњак открио: СВЕ СУГЕРИШЕ НА ОВО!

Потрага за несталим Сплићанином Матејем Перишем (27) не стаје већ месец и по дана, али нових информација о младићу нема.

Иако његови најближи не губе наду, како време пролази шансе да је он жив су све мање, а све је изгледније да је 30. децембра 2021. године на Сава променади у Београду сишао у ледену реку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не одустаје се од потраге, јер, један траг води до другог и теорије о могућем разлогу нестанка се мењају.

Али, да ли су све чињенице до сада прикупљене довољне да можемо претпоставити да је жив или да се удавио и да његово тело никада нећемо наћи?

Никола Антић са Института за безбедност сматра да би Перишево тело досад испливало, јер су се стекли услови за то.

– Мислите да би тело испливало да се налази под водом? Досад би се стекли услови. Прошло је доста времена од тренутка, ако хипотетички кажемо да је дошло до дављења. Има доста отпада у реци, једино је запео негде доле или закачио. Можда га нешто држи доле. Температура реке која је сад, довољно је 20,30 дана да унутрашње шупљине крену да се пуне метаном. Досад је требао да исплива ако се удавио, то што није испливао сугерише да је запео негде – рекао је Антић гостујући у емисији „Пулс Србије“ на Курир телевизији.

Ратомир Антоновић, који је такође био гост Пулса Србије, сматра да да постоји пуно неразјашњених околности када је нестанак Матеја Периша у питању.

– Увек морамо да узмемо у обзир околности. По мојој процени ако је Периш те вечери ушао воду, издржао би 5,10 минута максимум док не наступи хипертермија. Имамо доста неразјашњених околности. Ми ни не знамо да ли је Периш заиста ушао у воду оне вечери, на оном снимку где се види да нешто плута не можемо да тврдимо да је то Матеј – каже Антоновић.

Антић је потом објаснио до детаља како рониоци врше претрагу реке и на којој дубини.

– Наше дубине на Сави и Дунаву нису веће од 10 метара. Зависи доста од тога како је Матеј био обучен исто. Оно што је рониоцима битно да знају јесте место, време и шта је човек имао на себи. Онда радимо процену која је то дубина на којој је тело могло да потоне. Долазимо на то место где је процена да је тело ушло у воду и пуштамо се да нас вода носи, тад кад нас носи вода ми рукама претражујемо. То можемо да радимо само прва три дана, после се то мења, струје се мењају. Није иста ни брзина ни правац воде. Тај правац није исти на свим дубинама. Ако смо се изнивелисали да тражимо на дубини од два метра, правац се разликује од дубине од 5 метара. Варијанта да ће рониоц после 5,6 дана да пронађе тело је равна вероватноћи да ћете у пласту сена да пронађете иглу – објаснио је Антић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс