Србија

Нови детаљи мењају ток приче! МАТЕЈ ПРОШАО КРОЗ КАПИЈУ КОЈА ЈЕ САМО ТЕ НОЋИ БИЛА ОТКЉУЧАНА

Фото: Фејсбук принтскрин

За Матејом Перишем (27) из Сплита, који је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду, већ више од месец ипо дана трагају сви, од полиције, породице, пријатеља и грађана.

У разним групама на друштвеним мрежама свакодневно људи објављују снимке на којима је Матеј. Видео који је свима привукао пажњу јесте онај где један момак прави реконструкцију догађаја кобне ноћи када је млади Сплићанин нестао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Творац видеа је ишао трасом на којој је био и Матеј, а која је објављена у медијима са надзорних камера које су снимиле кретање младића. Упоредно са тим снимком је показивао многе нелогичности. Судећи по снимку који је момак направио, нова мистерија је ту! Где је Матеј и да ли је жив, остаје да сазнамо.

– Данас је 43 дан од момента када је Матеј нестао. Дакле, што је грешка јесу степенице којима је Матеј изашао у Карађорђеву улицу. Оно што смо одгонетнули, јесте школско двориште у које је Матеј утрчао. Овде следи објашњење, на видеу се види како момак истрчава из пролаза, али то није пролаз то је капија.

Он на снимку истрчава лагано, као да нема препрека. Ми смо проверили капије, али су биле закључане неколико дана, а сада је мистерија зашто је капија ту ноћ била откључана? Како је баш ту ноћ капија била откључана, а другим данима је закључана.

То су две капије које су закључане, а на снимку се види како он пролази без икакве препреке, није је ни прескочио. То није пролаз као што се прича, то је пролаз. Нова теорија јесте да ли је чувар школе видео Матеја, и ту је прозор према којем је Матеј махао. Поставља се питање да ли је ноћни чувар можда разговарао са момком и можда он нешто зна – рекао је момак у видеу.

– Поред се налази паркинг и клубови, све је пространо и то је део где се он пење на степенице. Коме се Матеј јављао, како је прошао кроз капију, и да ли чувар школе ако га има нешто зна, остаје мистерија – закључио је момак у видеу.

Подсетимо, МУП Србије неуморно трага за момком, а у акцију потраге се укључила и хрватска полиција која је два пута била у Београду. Све време, Матејев отац Ненад Периш је у Београду и ишчекује вести о сину који је нестао у децембру месецу.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Курир.рс/Република