Спорт

НОВИНАР РТС-А ПИТАО ЂОКОВИЋА ДА ЛИ ЋЕ СЕ ВАКЦИНИСАТИ: Овако му је Новак одговорио

Новак Ђоковић је у интервјуу за РТС говорио о актуелној ситуацији у којој се налази. Говорио је о свему што је прошао у Аустралији почетком јануара, о подршци односно ћутњи својих колега тенисера, Божићу у хотелу ужаса Парк у Мелбурну…

Дотакао се, наравно, и вакцинације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У овом тренутку Нолетово кретање по свету и учествовање на турнирима је под великим знаком питања. Иако он жели само да се такмичи, ковид протоколи у већини земаља не дозвољавају му да невакцинисан дође и игра.

– Волео бих да играм на пуно турнира, али тренутно сам у таквој ситуацији да то не зависи од мене. Просто зависи од правила одређених земаља у којима се одржава турнир. У овом тренутку знам да могу да играм у Дубаију, то је мој следећи изазов, први турнир ове сезоне и први турнир од ове ситуације у Аустралији, тако да сам узбуђен да се вратим на терен. Вредно тренирам и наравно имам велику жељу да наступам, највише на гренд слемовима, па и свим великим турнирама АТП категорије. Видећемо, као што сте споменули, правила се константно мењају, ја сам отвореног ума и нисам искључив ни у чему. Трудим се да разумем читаву ову ситуацију око пандемије и борбе са вирусом, као и сваки други грађанин света. Дакле, имам информације које свако има. Трудим се као професионални спортиста, што је увек био случај, сда се стварно трипут провери било шта што улази у мој организам и на који начин то утиче на мене. Ако се пола процената нешто промени, ја то осећам. На том врхунском тениском нивоу, који је појединачни спорт… свака промена може да произведе и позитивне и негативне резултате. Тако да сам само обазрив и узимам време за себе пре него што донесем било коју одлуку. А што се тиче учествовања на турнирима, опет кажем, то зависи од земаља у којима се одржавају. Ја ћу бити спреман и жељан да наставим са својом тениском каријером уз подршку људи око мене – истакао је Ђоковић у интервјуу.

На питање водитеља да ли размишља да промени мишљење и можда се вакцинише, најбољи тенисер света је истакао:

– Држим отворен ум, нисам искључив. Све је у животу могуће. Видећемо како ће се развијати ситуација. Ја сам тренутно одлучио да то не урадим и морам да сносим последице тога…

Поновио је да је спреман да сноси све последице које његова одлука носи.

– Спреман сам да сносим све последице. Као што сам спреман да признам сваку грешку, тако сам и спреман да сносим последице. То је одлука коју сам донео свесно и савесно, и независно и самостално, и закључио сам да је тако боље за мене – истакао је Ђоковић.

Извор: Блиц