Издвајамо Православље

НОВО ЧУДО НА ОСТРОГУ: Свештеник је позвао вернике на Свето Причешће а онда се десило (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

ИНТЕРЕСАНТАН видео објављен на друштвеној мрежи Фејсбук прати текст: „У тренутку када свештеник изговара позив на Свето Причешће, разведрило се у секунди. Свети Василије, Чудотворце, моли Бога за нас грешне!“

Добро је познато да бројни верници, не само православни, свакодневно долазе на Острог да би се помолили над моштима Светог Василија Острошког, којег сматрају исцелитељем свих невољних и болних. Људи са свих страна света, у својим молитвама обраћају му се као великом чудотворцу и Божјем угоднику. Неретко се могу прочитати исповести оних којима су молитве оставриле и који су стога осећају захвалнст према светитељу. Неретко се појави и видео којим се додатно учвршћује веровање да је манастир на Острогу заиста посебно место на планети.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На Фејбуку је објављен снимак који је пропраћен речима: „Чудо на Острогу. У тренутку када свештеник изговара позив на Свето Причешће, разведрило се у секунди. Свети Василије, Чудотворце, моли Бога за нас грешне!“ На снимку се заиста види како се магла врло брзо повлачи отварајући поглед ка манастирском здању, а како је то изгледало, погледајте у наставку:

Свети Василије Острошкие био је епископ захумски и српски православни светитељ кога црква слави 12. маја, по грегоријанском календару. Рођен је у селу Мркоњићи, Попово Поље у Херцеговини. Када је одрастао отишао је у требињски манастир Успенија Пресвете Богородице и ту се замонашио. Најпре је живео у Тврдошу, а када су Турци разорили манастир, преселио се у Острог где је наставио свој подвижнички живот, уз много топле молитве и бриге за своје вернике.

Упокојио се у Господу 1671. године, а његове мошти, верује се чудотворне, чувају се до данашњег дана у манастиру Острог. У Острогу се сваке године на Тројичин дан одржава велики народни сабор када долази највише поклоника, без обзира на вероисповест, тражећи исцељења у најтежим болестима и мукама.

Извор: Нпортал