Русија

Огласио се Кадиров: ДОСТА СМО „МАЗИЛИ“ НАЦИСТЕ, ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ВЕЛИКУ ОПЕРАЦИЈУ!

ЧЕЧЕНСКИ лидер Рамзан Кадиров данас је прокоментарисао руску специјалну операцију у Украјини, и истакао да не разуме зашто настављају да „мазе нацисте“.

– Већ четврти дан траје наша специјална операција у Украјини. Али не разумем зашто настављамо да мазимо Нацисте? Заиста, од првог дана је очигледно да националисти осим за силу, нису расположени за разумевање – рекао је Кадиров.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он истиче да се Харков и Кијев не могу очистити од Бандероваца само „тигровима“, „уралима“ и „УАЗ“-овима, алудирајући на возила руске војске.

– Они су до зуба наоружани новим наоружањем, муницијом, тешком техником најновије генерације, а ми се још петљамо са њима у нади у разборитост украјинских власти и руководство оружаних снага – рекао је Кадиров.

– Ако „лудаци“ не сажаљевају и не штите свој народ, зашто бисмо онда жртвовали наше момке?! Дошло је време да се донесе конкретна одлука и отпочне велика операција у свим правцима и на територији Украјине. Ја сам лично више пута разрађивао тактике и стратегије против терориста, учествовао у биткама. По мом схватању, изабрана тактика у Украјини је преспора. То траје дуго и, по мом мишљењу, није ефикасно – написао је Кадиров на свом телеграм каналу.

Специјална војна операција Русије са циљем демилитаризације и денацификације Украјине почела је 24. фебруара. У петак је кретање трупа обустављено у очекивању могућих преговора са Кијевом, али је због одбијања украјинске стране да у њима учествује операција настављена у суботу.

 

Извор: Новости.рс