Свет

ОГЛАСИО СЕ ПРЕМИЈЕР АУСТРАЛИЈЕ! После хаоса са Ђоковићем: Отварају земљу, али уз услов

Аустралија је затворила границу у марту 2020. године

Аустралија ће од 21. фебруара у потпуности поново отворити своје границе за све вакцинисане који имају визу, изјавио је данас аустралијски премијер Скот Морисон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ако сте двоструко вакцинисани, радујемо се што ћемо вам пожелети добродошлицу у Аустралију – изјавио је Морисон на конференцији за медије у Канбери, а преноси агенција Ројтерс.

Поновно отварање долази скоро две године након што је Аустралија затворила своју границу за оне који нису држављани те земље у настојању да успори ширење корона вируса.

Аустралија је затворила границу у марту 2020. године, али је у децембру прошле године почела да дозвољава квалификованим мигрантима, међународним студентима и бекпекерима да уђу у земљу.

Релаксација граничних правила ће, како оцењује Ројтерс, бити велики подстицај за авио-компаније, хотеле и друге туристичке компаније, односно секторе који су највише погођени блокадом и другим строгим ограничењима.

Најновије вести довеле су и до пораста акција путничких компанија и авио-превозника, при чему су акције “Квантаса” порасле за више од пет процената, а туроператера “FlightCentre” за више од седам одсто.

Строга гранична контрола и брза блокада помогли су Аустралији да задржи број заражених корона вирусом на далеко нижем нивоу од многих упоредивих земаља, али су случајеви последњих недеља достигли рекордне вредности подстакнути омикрон сојем који се убрзано шири.

Ипак, протекле недеље је дошло до успоравања броја дневних инфекција и болничких случајева, а Аустралија је данас пријавила нешто више од 23.000 нових инфекција, што је најнижи број у овој години и далеко од врхунца од 150.000 који је регистрован пре око месец дана.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс