Србија

Ослобођен батинаш из Шапца који је брутално пребио комшију

Никола Чворић, који је осумњичен да је тешко повредио комшију Драгана Поповића 17. јануара ове године у Шапцу, пуштен је недавно на слободу, сазнаје Нова.рс. Реч је о једном од батинаша који су крајем прошле године, током блокада у том граду, тукли голуруки народ моткама и гуменим чекићима.

Чворић је 17. јануара брутално пресрео свог комшију Поповића и без икаквог разлога и повода, мучки га пребио. Поповић је теже повређен, а спасли су га укућани у тренутку када га је Чворић, који га је прво оборио на земљу ударцима песницом, шутирао у главу. Чворић је убрзо ухапшен, али је недавно и пуштен из притвора да се брани са слободе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Практично, у притвору није провео ни три недеље.

Иначе, притвор се одређује у случају када постоји опасност од бекства, утицаја на сведоке, узнемирења јавности или понављање или довршење кривичних дела. Док се остатак судства у Србији гуши у спорости приликом спровођења истрага или судских процеса, за сваку похвалу је што је шабачко тужилаштво успела да обави све потребне радње да би били отклоњени сви разлози због којих би Чворић остао у притвору.

Са друге стране, док се Чворић налази на слободи, шабачка полиција интензивно трага за Чедомиром Срнићем, који је, такође 27. новембра, кренуо да пробије блокаду шабачког Новог моста. Тада је прво кренуо булдожер који је возио општински функционер, док је „пешадија“ возила колона службених „шкода“.

Иначе, Срнић се терети за напад на девојку К. К. (17), који се десио у једном клубу. Пришао јој је са леђа, полио је пићем, а потом ударио флашом у главу. Обезбеђење га је избацило, позвана је полиција, али је Срнић побегао пре доласка патроле и за њим је расписана потерница.

Подсетимо, и Чворић и Срнић су широј јавности познати као батинаши који су тукли народ народ у Шапцу, који је протестовао због закона о референдуму и експропријацији.

Извор: Нова