Издвајамо Србија

ПАТРИЈАРХ УПУТИО МОЋНУ ПОРУКУ: Ево шта је рекао

ПАТРИЈАРХ српски Порфирије поделио је данас у Саборном храму Светог Саве на Врачару 5.000 светосавских пакетића ученицима нижих разреда београдских основних школа.

Патријарх је поручио окупљеној деци да је Храм Светог Саве храм свих њих и све деце православних, у који треба да долазе и када им је добро и када им је лоше.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овде сви долазите као у вашу кућу, јер то и јесте ваша кућа. То је и место у коме се молимо за сву децу света, јер сва деца су пођеднако важна – поручио је патријарх на подели пакетића, у организацији Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке и Верског добротворног старатељства.

– Свети Сава је најлепше дете у нашем народу и на њега сви хоћемо да се угледамо. Знајте да када год искрено и топло упутимо молитву Светом Сави, он је чује. Сигуран да ко год је покусао да зна да је Бог чуо молитву која је упућена Светом Сави. Нека сте благословени и нека вас Бог све чува – пожелео је патријарх малишанима.

Заменик градоначелника Горан Весић истакао је да смо данас присуствовали дивном призору када су хиљаде београдске деце примиле поклоно од патријарха.

– Поклони нису дељени на сам Дан Светог Саве због епидемиолошке ситуације, мера и јер је патријарх тада имао ковид, али ово је била прилика да суштински покажемо зашто смо овај храм правили. Он је намењен деци и нашем народу и даће Бог да увек буде тако пун – рекао је Весић.

 

Он каже да је то најбољи одговор онима, који у предизборно време, покушавају да као свој програм понуде, како је рекао, рушење Споменика Стефану Немањи, приче о томе како Свети Сава није Србин, па чак и, како је рекао, да треба да се сруши тај храм.

– У Београду се никада ништа неће рушити, већ ће се градити. И као што смо саградили овај храм, а почели смо 30-тих година прошлог века, тако ће о градити и све друго. Градићемо овде и Патријаршију и наставићемо да градимо наш Београд – поручио је Весић.

 

Извор: Танјуг