Спорт

ПОДИГАО ТЕНИСКИ СВЕТ НА НОГЕ! Федерер проговорио о дешавањима на Аустралијан опену – споменуо и Новака

Његова реч се поштује, а ретко се оглашава. Роџер Федерер је коначно изнео своје виђење дешавања на Аустралијан опену и 21. грен слем титуле коју је на спектакуларан начин освојио Рафаел Надал.

– Гледао сам крај финала, меч је био предуг, а ја имам превише деце и нисам могао да гледам сваки поен. Било је лепо видети емоције и тако невероватну, срчану победу. Рекао ми је Рафа пре неколико месеци да се не осећа добро, да му тело није у добром стању. А сада држи трофеј Аустралијан опена… Он је узор и мислим да је тенис исписао невероватну причу – истакао је Федерер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Затим је споменуо и Новака Ђоковића.

– Рафа, Новак, Сампрас… Невероватно је делити терен са њима толико дуго. То је част, невероватно, не могу бити срећнији.

Швајцарски ветеран после две операције колена ради само у теретани, пошто су му још увек забрањени напорнији тренинзи.

– У априлу ћу знати каква је ситуација. Још не могу да трчим и да радим теже вежбе са скоковима, наглим покретима, заустављањима и кретањима. Надам се да ће у наредним недељама то почети и видећемо како ће тело реаговати, у априлу или мају ћу, надам се, знати тачно. Али, мотивисан сам, вратио сам се у теретану, радим сваког дана, иде мало спорије, али доктори и сви ми пружају подршку – подвукао је Федерер.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com