Србија

Полиција ухапсила возача аутомобила који је ударио демонстранта

Фото: Инстаграм принтскрин

Возач аутомобила који је ударио демонстранта код Палате Србије и носио га на хауби је ухапшен, сазнаје Нова.рс.

На раскрсници Михајла Пупина и Антифашистичке борбе, где је група демонстраната блокирала саобраћај, једно возило ударило је младића, носило га на хауби, након чега је он пао. На срећу није било тежих повреда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Возач аутомобила није ни застао и побегао је у правцу Београдске арене, али га је тамо зауставила саобраћајна полиција и ухапсила га.

Оборени демонстрант у изјави за портал Нова.рс каже да га је аутомобил „покупио“ на путу, те да је мислио да ће да стане, али није, након чега се откотрљао.

„Један ауто је био веома одлучан да прође кроз блокаду. Ја сам био на путу, он ме је покупио. Ја сам се само држао. Мислим да ће да стане, али није, а онда сам се откотрљао“, каже он за Нова.рс.

Полицајци у цивилу су му пришли и нудили да иде у Хитну помоћ, али је он то одбио.

„Нисам баш сигуран како се осећам. Мало сам у шоку“, наводи демонстрант.

Он је са аутомобила узео брисаче и то му је, како каже, трофеј.

Подсећамо, еколошки активисти данас су блокирали Нови Београд испред Палате Србија. Реч је о грађанима који су претходно шест дана камповали испред Председседништва тражећи потпуну забрану ископавању литијума и бора у Србији.

Данашња блокада и протест организовани су поводом Дана државности и доделе ордења коју организује председник Србије Александар Вучић.

Извор: Нова