Србија

ПОСТОЈИ НЕКО КО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ДА СЕ ПРОНАЂЕ И МАТЕЈ? Хитно се огласио Игор Јурић!

Игор Јурић, оснивач Фондације Тијана Јурић, сматра да проналазак Алексе Станковић из Крушевца буди наду да ће и нестали Матеј Периш из Сплита ускоро бити пронађен жив и здрав!

Алекса Станковић, подсетимо, пронађен је јуче у Београду после 43 дана потраге. Иначе, сваке године се пријави нестанак између 1.300 и 1.500 особа у Србији, а 96 одсто њих буде и пронађено. Међутим, породице оних четири одсто живе у великој бризи и неизвесности, рекао је Јурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нових званичних информација о несталом Матеју Периша из Хрватске, који је нестао у Београду, још нема, али нада да ће бити пронађен постоји.

– Не могу рећи да је проналазак Алексе охрабрење, али јесте једна нова нада. То је оно што могу да кажем. Наравно да је сваки могући знак да је Матеј жив један подстицај да га тражимо. Мислим пре свега на МУП. Потпуно сам сигуран да постоје сазнања, да ли од његових другова или од неких људи који су га последњи видели у јавности. Сигурно постоји неко ко може да помогне – рекао је Игор Јурић за Курир телевизију.

Упутио је и велику подршку оцу несталог Матеја и целој Перишевој породици.

– Надам се да ће овај случај да добије епилог. Заиста пре свега огромна подршка Ненаду Перишу и целој породици и пријатељима – рекао је Јурић за Курир телевизију.

Скренуо је пажњу јавности и упутио важну поруку како да се понашамо ако видимо неке чудне ситуације, али и да се потрудимо да запамтимо детаље.

– У случају Тијане, из нашег сопственог случаја, та наша нека лаковерност и жеља да нас се не тичу неке друге ствари је допринела и томе да се и Тијана тражила 13 дана. Тада је кружио данима црни аутомобил док је тражио жртву, а на крају се и десило да је управо Тијана жртва. Нико се није сетио тог аутомобила и лика убице. Данас, ако имамо неку ситуацију која нам је чудна, ако имате аутомобил који кружи неколико дана око вашег окружења, имамо телефоне, па можемо и да фотографишемо, да се потрудимо да запамтимо. Као друштво не водимо довољно рачуна – рекао је Јурић.

Матеј Периш је младић рођен 1994. године у Сплиту. Према речима његовог оца, Матеј је тренирао ватерполо, био је спортиста и непушач. Нестао је на дан Нове године у Београду након изласка из ноћног клуба.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс