Свет

ПРЕСТОНИЦОМ ОДЈЕКУЈУ ЕКСПЛОЗИЈЕ: У току је ракетни напад на Кијев, нападнута главна термоелектрана

У току је ракетни напад руских снага на главни град Украније, пренели су репортери британских медија. Градоначелник Кијева је потврдио да су руске снаге уништиле термоелектрану у близини престонице.

Репортер Ројтерса је потврдио да је у главном граду Украјине чуо гранате, као и извештач „Ројтерса“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пројектили падају на град – известила је дописница Би-Би-Сија.

О овоме се огласио и градоначелник Кијева Виталиј Кличко. Он је рекао да се у зони термоелектране Кијев ЦХП-6 вечерас се догодило пет експлозија,

– У близини ЦХП-6 догодило се пет експлозија у интервалу од 3-5 минута. Хитне службе иду тамо. Очекујемо да сазнамо детаље – написао је Кличко на Телеграм каналу, преноси Интерфакс Украјина.

ЦХП-6 је најмоћнија термоелектрана у Украјини, а налази се на североисточној периферији Кијева у Десњанском округу. Станица обезбеђује централно грејање индустријским предузећима, стамбеним и административним зградама Дарницког, Дњепровског, Подилског, Десњанског и Оболонског округа главног града.

Кличко је додао да су мостови у граду под заштитом и посебном контролом, док се руске трупе приближавају. Према његовим речима, у близини стратешких објеката постављени су контролни пунктови.

– Ситуација је без претеривања претећа за Кијев. Ноћ ће бити веома тешка – упозорио је Кличко.

Нешто раније су се појавили извештаји да је започео руски напад на град Одесу.

Извор: Блиц