Регион

ПРИВАТНИ ДЕТЕКТИВ БАЦИО НОВУ СЕНКУ НА СЛУЧАЈ НЕСТАНКА МАТЕЈА: Због Мајине ЧУДНЕ ИЗЈАВЕ, сумња се да нешто скрива (ВИДЕО)

Клупко се, рекло би се, све више замршава

Прошло је више од месец дана од нестанка Сплићанина Матеја Периша (27) у Београду, али поједине ствари не престају да интригирају народ. Српска, али и Хрватска полиција брзом реакцијом кренули су у потрагу како низ саму реку Саву, за коју се сумња да је Матеј ускочио у њу и утопио се, тако и по целом Београду, како би сви били сигурни да су проверили све информације, камере, и места за које се сумња да би Матеј Периш могао бити тамо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, нова ситуација која је уздрмала јавност јесте изјава Маје Сопте, пријатељице Матеја Перише, која током интервјуа није пустила ниједну сузу, што је посебно било сумњиво појединим детективима.

Одмах након што се сазнало како је његова пријатељица Маја Сопта последња особа с којом је комуницирао Матеј Периш пре нестанка, затворила је своје профиле на Фацебооку и Инстаграму. Након њеног гостовања у емисији Еxплозив Прве српске телевизије испливале су разне сумње које су довеле у питање њену искреност пред камерама као и продубиле питања је ли истражитељима рекла све што зна и колико тога таји, можда и из разлога, сопствене сигурности.

Она је недавно објаснила да није могла да се јави Матеју на позив, јер је покушавала да паркира ауто по снегу и леду.

Маја је рекла чудну ствар. Да је имала велики проблем да се упаркира испред ресторана „Бабарога“ због снега и леда и да није навикла на такве услове и да се из тог разлога није јавила Матеју. Међутим, тих дана у Београду није било снега и леда. Ја сам био у граду, било је сунчано и лепо време. Можда је била у Владивостоку, али у Београду није било снега.

ПРАВДАЊЕ – постоји сумња да нешто крије?

Маја се све време се правдала и због тога се сумња да нешто крије. Ниједног момента код ње се није видео знак питања шта је са Матејом и где је нестао. Никада не верујте женама које плачу без суза, рекао је и детектив Браца Здраковић.

Погледајте целокупну њену изјаву:

Постоји нада да је Матеј жив

Руководилац Центра за несталу и злостављану децу Игор Јурић рекао је да су у Београду и Србији „помало разочарани односом“ српске и хрватске полиције зато што нико не обавештава јавност о потрази за несталим Матејем Перишом и закључио да има „неке наде“ да би Периш могао бити пронађен жив, објавила је недавно Хрватска радио-телевизија (ХРТ).

Јурић је за Дневник ХРТ оценио да се између српске и хрватске полиција одвија „једна уобичајена сарадња“.

– За нас у Србији сваки долазак хрватских полицијских службеника је важан. Очекујемо можда неке нове доказне материјале и информације и сазнања која би могла помоћи у проналажењу Матеја – рекао је Јурић.

Он је додао како су у Београду и Србији „помало разочарани односом и наше и хрватске полиције јер нико не обавештава јавност“.

– Све је под неким заветом ћутње, због чега долази до појаве разних спекулација и теорија завере, што уопштее није добро ни за истрагу, а нарочито за Матејеву породицу – оценио је Јурић.

Извор: srbijadanas.com