Србија

ПРОГНОЗА! Данас наоблачење с кишом, температура у паду! Ево када нам стиже промена времена!

Временска прогноза за понедељак, 7. фебруар.

Време у Србији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наоблачење са кишом и падом температуре, уз умерен, повремено и јак северозападни ветар који ће ујутру захватити северне, а током преподнева и средином дана и остале пределе.

Јутарња температура од -1 на истоку до 10 степени на северу, највиша дневна од 8 до 11 степени.

После подне на северу земље престанак падавина и постепено разведравање, док се у брдско-планинским пределима очекује прелазак кише у снег и то најпре у западним и југозападним крајевима, а крајем дана и током ноћи понегде и у нижим пределима централне и јужне Србије.

Време у Београду

И у главном граду облачно с кишом, ветровито и хладније. Ветар умерен, повремено и јак северозападни. У зони фронта локално се очекују пљускови.

Јутарња температура око 10, потом у паду на 5 степени.

После подне престанак падавина, увече и постепено разведравање.

Прогноза за наредних седам дана

У уторак умерено и потпуно облачно, хладно и ветровито, на северу пре подне са сунчаним периодима, а на југозападу, југу и југоистоку местимично са слабим снегом.

Дуваће умерен и јак северни и северозападни ветар.

Крајем дана и током ноћи ка среди ново, пролазно наоблачење, понегде са слабим падавинама: у нижим пределима киша, у брдско-планинским снег.

Затим топлије, у среду пре подне облачно и углавном суво, после подне постепено разведравање.

У четвртак и петак претежно сунчано, са дневним температурама изнад просека за овај период године, а потом поново облачно, местимично са кишом, у вишим пределима снегом, а температура ће бити у паду.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com