Свет

ПРОНАЂЕН ЛЕШ АМБАСАДОРА У ШУМИ

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Искусни британски дипломата чије је тело пронађено скоро четири месеца након што је нестао из свог дома у Хемпширу био је под „екстремним стресом“ радећи на осетљивом случају Харија Дана и ковид кризи, чула је истрага.

Ричард Морис, бивши амбасадор у Непалу, радио је у сменама по 15 сати, шест или седам дана у недељи за Форин офис и почео да пати од ноћног знојења, бринући се да ће направити грешку која би га могла довести у затвор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Отац троје деце, који је имао лепу 30-годишњу каријеру, сматрао је да не може да узме више слободног времена, и уместо тога је морао да јача.

Ујутро 6. маја 2020, након што је својој жени припремио шољу чаја у њиховој сеоској кући вредној милион фунти у селу Бентли, дипломата је отишао да трчи, оставивши за собом свој мобилни телефон. Када се није вратио, покренута је потрага, али његово тело је пронађено тек 31. августа у шуми на месту лепоте Алис Холт Форест, неколико километара од његове куће.

Другог дана полиција је претражила подручје где је касније пронађено Морисово тело, а полицајци су били само 100 метара од места на којем је пронађен.

Полиција није третирала његову смрт као сумњиву.

Морис, амбасадор у Непалу између 2015. и 2019. године, требало је да преузме функцију британског високог комесара на Фиџију у јулу 2020. Био је узбуђен због тог места, али није могао да се припреми за њу јер је био увучен у радне групе.

Његова супруга Алисон Морис рекла је у истрази да се њен муж мучио да се прилагоди раду у Лондону након повратка из Непала.

У јануару 2020, након стресног празничног периода, Морис се пожалио да није имао слободног времена за Божић и да се не осећа добро. Његова жена је рекла да му да мисли да је потребно да постане отпорнији на стрес.

Био је распоређен у радну групу за корона вирус у фебруару 2020. и радио је викендом и радним данима по петнаест сати. Његова супруга је рекла да до фебруара „у суштини није имао више дана одмора“.

Наставила је: Посао је много оптерећивао Ричарда и више пута сам морала да му кажем да он није заражен корона вирусом, иако не могу да се сетим када је почео да се зноји учестало. Крајем марта, Морис је постао узнемирен због јавних путних упутстава које је писао.

– Био је изузетно под стресом и мислио је да би неодговорност могао представљати недолично понашање у јавној функцији – рекла је она, те додао да је увек свој посао желео да обави исправно. Није много времена проводио код куће

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Srbijadanas.com