Србија

ПРВА ИЗЈАВА АЛЕКСЕ СТАНКОВИЋА О НЕСТАНКУ: Ја нисам нестао, ово је истина

Фото: Фејсбук принтскрин

РЕКАО сам своју одлуку, желео сам да одем, ја нисам нестао, јавио сам се – рекао је Алекса Станковић (21), чији је нестанак мајка Оливера пријавила полицији у Крушевцу 28. децембра 2021. године, незванично сазнају „Новости“.

– Искључио сам све профиле на друштвеним мрежама и решио да наставим самосталан живот.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Младић је полицији испричао да је искључио телефон, да не жели контакт са мајком и да уопште није знао да га траже.

Никакве посебне мотиве нити разлоге због којих је отишао није званично изнео, осим жеље да живи свој живот. Вести, истиче, није пратио, интернет је користио због посла. Његово довођење под ротацијом у крушевачку полицију и интересовање медија су га затекли.

– Шетао сам нормално у Београду, улазио сам у продавнице, пре три дана сам се вакцинисао против КОВИД-19-рекао је између осталог Алекса, додајући да има планове везане за рад у Канади, као и да је понео и пасош, заједно са свим другим личним документима.

Након преспаване ноћи у смештају који је обезбедио Центар за социјални рад, Алекса се рано јутрос вратио за Београд.

– Он се синоћ заиста на кратко, видео са сестром и братом по мајци ,обављен је разговор са стручњацима ЦСР и након тога је преноћио и вратио се свом животу- наводи извор „Новости“.

-Све време је говорио разумно, сталожено, није се стекао утисак да има физичких или здравствених проблема.

Мајка Оливера,која је до понедељка у кућној изолацији због вируса корона, испричала је својвремено медијима да је њен син, осим што је оставио поруку при одласку да иде, и два дана након „нестанка“ јавио поруком да је „добро“,но и то је стављено под сумњу.Спомињале су се и могућности да су га врбовале секте, да је жртва неке интернет преваре, а мајка је у више јавних исповести изнела и страх да је у потенцијалном ропству.

-Мени је најважније да је он добро,да је неизвесности дошао крај, на њему је где ће наставити свој живот-испричала је,између осталог, за „Новости“ Оливера Станковић непосредно након потврде МУП-а да је њен син пронађен у изнајмљеном стану на Врачару.

-Увек је говорио да своју будућност не види у мањој средини, спомињао је одлазак, али нисам очекивала да ће пре одласка у иностранство бити неко време у Београду – рекла је Оливера.

Извор: Новости