Спорт

ПУКАО НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ: Тенисери добијали лажне ковид пропуснице

Тениски савез Мађарске покренуо је хитну истрагу због тврдњи да су играчи и тренери добијали лажну ковид-19 документацију да би могли да путују у иностранство.

Реч је о нечему што би могло да прерасте у озбиљан скандал, а Убитенис пише да је у свему учествовало више играча и тренера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Информацију је иницијално објавио портал 24.ху, а потом и писмо које је послала Каталин Мароси, координаторка националног тима и некадашња 33. играчица планете у дублу.

Она је на лето 2021. и-мејлом играчима и њиховим родитељима тражила податке попут имена, матичног броја, адресе, имена мајке.

Тврди се да су ови лични подаци употребљени да би се направиле лажне ковид пропуснице, како се описује, на системском нивоу.

„Потребан нам је ПЦР тест, али сад ово можемо да решимо ако ми пошаљете потребне податке које прослеђујем доктору да изда налаз, а деца могу да се провуку“, цитира се послати мејл.

Сумњу је подигао и Габор Ковес из Дејвис куп тима Мађарске, који је потпуно вакцинисан против коронавируса, па му споменути лажни документ није ни био потребан.

„Пре Дејвис купа у Торину, као неко са пуном заштитом, три вакцинације, добио сам папир који ми није требао, јер сам могао да путујем и без њега. Смао неко ко није био вакцинисан је морао да има овај кућни ПЦР тест да би ушао у земљу. Било ми је чудно, јер су се радили ПЦР тестови на лицу места“, рекао је Ковес.

Због тога је Мађарски тениски савез покренуо хитну истрагу, а касније је потврђено да је Мароси отпуштена са своје позиције.

Покренуто је и најмање шест дисциплинских процедура против тренера, генералног секретара савеза, спортског директора и лекара. Међутим, кривичне истраге вероватно неће бити.

Извор: Нова