Србија

Путинов секретар за националну безбедност стиже у Београд на састанак са Вучићем! Ево шта се дешава!

Један од најближих сарадника шефа Кремља Владимира Путина, секретар Савета за националну безбедност Русије Николај Патрушев, долази у Београд у понедељак, 28. фебруара, преносе Новости.

Планирано је да се Патрушев састане са председником Србије Александром Вучићем, а једна од кључних тема разговора биће алармантна упозорења која је недавно изнео руски шеф дипломатије Сергеј Лавров да се на Косову и Метохији, у Албанији и БиХ регрутују тзв. пси рата за украјинско бојиште и нападе на Доњецку и Лугањску републику.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преносе Новости, Вучић и Патрушев требало би да размотре и даље појачавање сарадње две земље на пољу безбедности, као и актуелне изазове са којима се суочавају наш регион, Европа и свет.

Очекује се и да це руски званичник од својих домаћина у Србији затражити додатне информације о спекулацијама објављеним у медијима блиским Странци слободе и правде Драгана Ђиласа, да су руски опозициони прваци недавно, наводно, тајно праћени у Београду и да је министар унутрашњих послова Александар Вулин предао тај материјал Патрушеву, током посете Москви почетком децембра прошле године.

И српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, упозорио је јуче да се изјава Лаврова о плаћеницима из БиХ, Албаније и самопроглашеног Косова који се регрутују за рат у Украјини, мора схватити озбиљно, јер долази од човека који је један од врховних ауторитета светске дипломатије.

Додик је најавио да ће од надлежних безбедносних служби у БиХ затражити да та информација буде проверена и о свему обавештена јавност.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг